Natáčení prequelu na film Šílený Max: Zběsilá cesta, který nese název Furiosa, je v plném proudu. A i když na snímek budeme čekat ještě poměrně dlouho, nedávno jsme se konečně dočkali oficiální synopse, která odhaluje některé ze zásadních událostí z hlavního příběhu. Jak už jsme vás informovali v předchozích článcích, Furiosa se zaměří na mladší verzi stejnojmenné drsňačky, kterou si ve Zběsilé cestě zahrála Charlize Theron. V prequelu ji však ztvární talentovaná Anya Taylor-Joy. Co se týče zmíněné synopse, tak ta zní následovně:

,,Když svět padl, mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je vytržena ze Zeleného místa Mnoha Matek a padne do rukou velké motorkářské hordy kterou vede náčelník Dementus (Chris Hemsworth). Při projíždění pustinou narazí na Citadelu, které vládne Immortan Joe. Zatímco dva tyrani vstupují do války o nadvládu, Furiosa musí podstoupit mnoho zkoušek, aby našla cestu domů.“

Zelené místo, v originále The Green Place, je ve filmovém univerzu úrodná oblast, ze které Furiosa pochází. Mnoho Matek (The Many Mothers) je zas název jejího kmene, který je taktéž znám pod jménem Vuvalini. 

Synopse potvrzuje, že Immortan Joe, který byl jedním z hlavních padouchů ve Zběsilé cestě, skutečně bude hrát ve filmu velkou roli. Postavu původně hrál Hugh Keays-Byrne, není ale zatím jasné, kdo ho bude hrát ve Furiose. Je ale možné, že jeho mladší verzi nakonec ztvární Tom Burke, který má údajně ve filmu hrát jednu z primárních rolí. Hemsworthův Dementus by se však měl stát primárním záporákem celého příběhu.

Produkce momentálně probíhá v Austrálii, přičemž nedávno jsme se také dočkali několika nových fotek z natáčení. Ovšem je na nich přesně to, co byste od dalšího dílu slavného Šíleného Maxe mohli očekávat. To znamená motorky, staré vraky a nehostinné pouštní prostředí. 

Už v minulosti George Miller, který se opět stará o režii, prohlásil, že se ve snímku dočkáme ještě dalších starých známých ze Zběsilé cesty, není však známo, o koho se přesně jedná. O scénář se s režisérem postaral také Nick Lathouris. Původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok.

Film k nám tudíž doputuje až 23. 5. 2024.