Ano, postava, kterou by měl Chris Hemsworth v prequelu Zběsilé cesty jménem Furiosa hrát, se opravdu jmenuje Dementus, tudíž ono skloňování v titulku je zcela správné (a upřímně jsme nemohli odolat). Jelikož je natáčení nového snímku George Millera z nehostinného světa Mad Maxe v plném proudu, před nějakou dobou jsme se dočkali několika nových fotek z natáčení. Ty toho však zas až tolik zajímavého nenabídly, ovšem tentokrát máme něco šťavnatějšího. Na internet unikly další dvě fotky, které odhalují podobu výše zmíněného doktora Dementa v podání Chrise Hemswortha, jenž se stane hlavním záporákem filmu. Podívat se na ně můžete níže. 

Pokud jste si při prohlédnutí fotek vzpomněli na dobu, kdy Hemsworth hrál tlustou a pořádně fousatou verzi Thora, tak rozhodně nejste sami. Ovšem některým znalcům MCU může jeho vzhled připomínat i podobu Volstagga, jednoho z válečníků Asgardu, který se objevil ve všech třech filmových sólovkách komiksového boha hromu. Dementus by ve filmu měl vstoupit do války s mladší verzí Immortan Joea, který byl hlavním záporákem zas ve Zběsilé cestě. Dokazuje to i nedávno zveřejněná oficiální synopse, která zní následovně:

,,Když svět padl, mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je vytržena ze Zeleného místa Mnoha Matek a padne do rukou velké motorkářské hordy kterou vede náčelník Dementus (Chris Hemsworth). Při projíždění pustinou narazí na Citadelu, které vládne Immortan Joe. Zatímco dva tyrani vstupují do války o nadvládu, Furiosa musí podstoupit mnoho zkoušek, aby našla cestu domů.“

Kromě Furiosy a Immortan Joea by se měli vrátit ještě další staří známí ze Zběsilé cesty, ale zatím nevíme, o koho přesně se má jednat. 

Mladší verzi Furiosy si zahraje Anya Taylor-Joy, která tak postavu ztvární po Charlize Theron. Režii a scénář si opět vzal pod palec George Miller, otec celé slavné postapokalyptické série. Na scénáři mu také pomáhá jeho dlouholetý spolupracovník Nick Lathouris. Na film si ale budeme muset počkat pěkně dlouhou dobu, oficiální premiéra je totiž stanovená na 23. 5. 2024.