Únor je sice nejkratším měsícem roku, ale to neznamená, že bude jeho letošní filmová a seriálová nabídka nějaká chudá. Těšit se totiž můžete na pořádnou nadílku, ve které nebude chybět pokračování slavné sci-fi, nová komiksová podívaná od Marvelu a i několik animáků. Na které novinky se tedy můžete těšit? Na to se hned teď půjdeme podívat!

1. ÚNORA

Premiantka - kino

Jak by to asi vypadalo, kdyby Wednesday Addamsová sváděla Bilba Pytlíka? Inu, představit si to můžete u thrilleru Premiantka, ve kterém se v hlavních rolích objeví Jenna Ortega a Martin Freeman. Příběh bude vyprávět o profesorovi jménem Jonathan Miller, který se seznámí s Cairo Sweet, mladou, tajemnou a talentovanou spisovatelkou. Miller, který je jejím talentem vyloženě okouzlený, jí zadá speciální povídkový úkol, aby mohla své nadání náležitě otestovat. Jejich vztah ale zřejmě přeroste v něco většího. A brzy se oba dva zapletou do sítě, ve které budou čelit svým nejtemnějším touhám. V kinech od 1. 2. 2024.

Jeden život - kino

Zde raději mějte přichystaný v kapse balíček kapesníků. V dramatu Jeden život se Anthony Hopkins ujme role Sira Nicholase Wintona, britského humanitárního pracovníka, který se na konci 30. let významně podílel na záchraně 669 židovských dětí z Československa. Zachráněným dětem tak zajistil odjezd vlakem do Velké Británie, kde byly před narůstajícím zlem Hitlerova Německa v bezpečí. Mladší verzi Wintona ztvární Johnny Flynn. Snímek bude mimo jiné vycházet z knihy Není-li to nemožné: Životní příběh sira Nicholase Wintona, kterou napsala Wintonova dcera Barbara. V kinech od 1. 2. 2024.

Argylle: Tajný agent - kino

Talentovaný britský filmař Matthew Vaughn se vrací. A tentokrát nikoliv s Kingsmany! Jeho novinkou totiž bude hvězdně obsazená akční komedie Argylle: Tajný agent, Hlavní dějová linie se točí kolem Elly Conway, introvertní spisovatelky, která se proslavila známou sérií knih o tajném agentovi jménem Argylle. Její život se ale obrátí vzhůru nohama, když zjistí, že se jí pokouší zabít mocná zločinecká organizace. Naštěstí na scénu přichází i tajemný chlapík a velice schopný špion jménem Aidan, který Elly a její roztomilou kočičku jménem Alfie začne chránit. V kinech od 1. 2. 2024.

2. ÚNORA

Orion a tma - Netflix

Netflix nezapomíná ani na svou animovanou tvorbu, těšit se tak můžete na jeho zajímavě vyhlížející titul jménem Orion a tma. Příběh se bude točit kolem chlapce jménem Orion, který má strach z nejrůznějších věcí, především se ale bojí tmy. A právě její ztělesnění se ho rozhodne jednoho dne navštívit. Aby mu Tma potvrdila, že se temnoty nemusí vůbec bát, vezme ho na velkolepou noční cestu. Kdo ví, možná právě díky této pouti hodí Orion strach za hlavu a začne si konečně užívat krásy života. Na Netflixu od 2. 2. 2024.

Mr. & Mrs. Smith - Prime Video

Pamatujete ještě na ten akčňák, ve kterém si dva zabijácké manžele zahráli Brad Pitt a Angelina Jolie? A co byste řekli na seriálovou verzi? Přesně tu nám totiž nadělí Amazon skrze titul Mr. & Mrs. Smith. Donald Glover a Maya Erskine se tak ujmou rolí dvou schopných agentů tajných služeb, kteří se musí naučit spolupracovat a své neobvyklé povolání před zbytkem světa utajit. Vystupují proto jako manželský pár pan a paní Smithovi, na který čeká řada nejrůznějších nebezpečných misí a úkolů. Ale samozřejmě to mezi nimi pak začne pěkně jiskřit. A později možná i skřípat. Na službě Prime Video od 2. 2. 2024.

8. ÚNORA

Noemova archa - kino

Lámali jste si někdy hlavu nad tím, jak Noe dokázal přežít se všemi zvířaty na jedné lodi a nikdo nikoho nesežral? Animovaný film Noemova archa vám nabídne zajímavé řešení. A to z pohledů trojice myšáků, kteří se rozhodnou pomoci Noemovi a udržet na palubě klid za pomoci hudební soutěže! Bude to ovšem stačit? Bůh se totiž rozhodl po čtyřicet dní a čtyřicet nocí seslat na Zemi nepřetržitý déšť, tudíž se všechna zvířata světa musí mačkat v jedné arše. A jak to tak bývá, masožravci potřebují maso, tudíž se zde rozhodně nevyhneme určitému napětí. Jak si s tímhle problémem poradí Noe a jeho tři myši? V kinech od 8. 2. 2024.

Tokyo Vice: 2. řada - HBO Max

Pokud jste fanoušci krimi thrillerů, možná už jste zhlédli chválenou sérii Tokyo Vice od HBO Max. A v únoru se můžete těšit na druhou sezónu. Hlavní postavou seriálu se stává Jake Adelstein, mladý a schopný novinář, který se vydává za prací do Japonska. Jednoho dne se tak rozhodne, že se podívá na pravou tvář Tokia. Tu však může odhalit pouze nahlédnutím do života členů nebezpečné Jakuzy. V druhé sezóně, která bude také volně vycházet ze zkušeností skutečného Jakea Adelsteina, zavítáme hlouběji do městského kriminálního podsvětí. Jake si tak brzy uvědomí, že v nebezpečí se nachází nejenom on, ale i jeho blízcí. Na HBO Max od 8. 2. 2024. 

9. ÚNORA

Upgraded - Prime Video

Teď něco pro milovníky starých dobrých romantických komedií. Amazon pro nás připravuje snímek jménem Upgraded, který natočila herečka Carlson Young. Hlavní protagonistkou se stává Ana, ambiciózní stážistka, která sní o úspěšné kariéře ve světě umění. V rámci toho se snaží udělat dojem na svou přísnou a perfekcionistickou šéfku Claire. Během pracovní cesty do Londýna se ale v letadle seznámí s pohledným Willemem, který si Anu splete s její šéfkou. Ana se však za svou nadřízenou začne rázem vydávat, což spustí řetězec nejrůznějších událostí, včetně těch komických. Na službě Prime Video od 9. 2. 2024.

14. ÚNORA

Madam Web - kino

A teď něco ze světa Marvelu! Sony nám totiž nadělí origin story o Madam Web, v původních komiksech mocnou a slepou telepatku, které autoimunitní onemocnění narušuje komunikaci mezi svaly a nervy. V chystaném filmu však bude Cassandra v podání Dakoty Johnson atraktivní a vidoucí třicátnicí, která pracuje jako záchranářka na Manhattanu. Aby ale mohla se svými nově objevenými jasnozřivými schopnostmi čelit nadcházejí hrozbě, bude potřebovat pomoc od dalších schopných hrdinek. Připojí se k ní proto ještě dvě budoucí Spider-Women, tedy Julia Carpenter a Mattie Franklin, a jedna Spider-Girl, kterou se stane Anya Corazon. V kinech od 14. 2. 2024. 

Hráčky - Netflix

Pokud si budete chtít na Valentýna se svou drahou polovičkou pustit nějakou nenáročnou blbost, to znamená předvídatelnou romantickou komedii, zkuste dát šanci snímku Hráčky. Jednou z hlavních postav se stává Mack, která strávila roky vymýšlením úspěšných balících „her.“ Jejich výsledkem byl většinou jednorázový sex. Tyto hry však mají soubor základních pravidel, jedno z těch nejdůležitějších říká, že ze hry nelze vybudovat plnohodnotný romantický vztah. Když se však Mack nečekaně zamiluje do svého posledního cíle, okouzlujícího válečného zpravodaje Nicka, začne hrozit, že se na tyto pravidla vykašle. Na Netflixu od 14. 2. 2024.

15. ÚNORA

Bob Marley: One Love - kino

Stýská se vám po životopisných filmech o hudebních legendách jako Bohemian Rhapsody? V tom případě pro vás máme skvělou zprávu, protože v únoru dorazí do našich kin snímek Bob Marley: One Love, který se zaměří na slavnou a milovanou reggae ikonu. Těšit se tak můžeme jak na hodně dobré muziky, tak i dramatické nahlédnutí do zpěvákova života v minulém století. Zřejmě tak budeme Boba Marleyho, kterého ve filmu ztvárňuje Kingsley Ben-Adir, sledovat v období kolem roku 1976, kdy mu do domu vtrhli ozbrojení útočinci s úmyslem ho zabít. To mu ale nezabrání, aby o nějaký čas později skrze svou hudbu šířil mír a lásku. V kinech od 15. 2. 2024.

16. ÚNORA (?)

Einstein a bomba - Netflix

Pokud už jste viděli Nolanova Oppehnheimera, tak také víte, že se v něm na nějaký čas objevil i slavný teoretický fyzik Albert Einstein. Pokud ale toužíte o jeho práci zjistit více, můžete zkusit dát šanci nadcházejícímu dokumentu od Netflixu jménem Einstein a bomba. Ten prozkoumá nejenom klíčové momenty v životě tohoto vědeckého génia, ale také si posvítí na to, jak jeho práce změnila kurz světových dějin. Dokumentární drama tak bude plné archivních záběrů, kde zazní i jeho vlastní slova. Na Netflixu od… no… buď 16. 2. nebo 19. 2., různé zdroje tvrdí vždy něco jiného, tak raději sledujte obě data.

21. ÚNORA

Constellation - Apple TV+

A teď jedna mysteriózní podívaná z vesmíru. Na službě Apple TV+ bude premiérovat seriál Constellation, ve kterém si zahrají hvězdy jako Noomi Rapace a Jonathan Banks. Hlavní hrdinkou se stává astronautka jménem Jo, která je po jisté katastrofě ve vesmíru zpátky na Zemi. A i přestože se Jo zdá být v pořádku, brzy si uvědomí, že důležité části z jejího života zmizely. Vydává se proto odhalit nejenom pravdu o skrytých tajemstvích vesmírného cestování, ale především se pokusí získat zpět to, co ztratila. V rámci toho ale bude třeba nahlédnout do temnější stránky lidské psychiky. Na službě Apple TV+ od 21. 2. 2024.

22. ÚNORA

Avatar: Legenda o Aangovi - Netflix

Voda, země, oheň, vzduch. Tahle slova slyšel každý fanoušek animovaného Avatara a nyní si onu nostalgii budeme moci znova užít. Tedy můžeme aspoň doufat, jelikož na Netflix zamíří Avatar: Legenda o Aangovi v hrané podobě. Právě Aang, jenž je avatarem, nese obří břímě ovládnout všechny živly a zároveň ochránit svět před hamižným Ohnivým národem. Na rozdíl od svého animovaného předchůdce, bychom se měli dočkat trochu dospělejší a odvážnější verze, přičemž se nevyhneme mírným odlišnostem. Co samozřejmě nebude chybět je obchodník se zelím, a na toho se těší určitě všichni. Teď jen zbývá otázka. Bude se jednat o propadák, nebo velký úspěch? Na Netflixu od 22. 2. 2024.

Válka policajtů - kino

A nyní něco ze slovenských luhů a hájů. Producent a režisér Rudolf Biermann nám nadělí zbrusu nový akční thriller, který ponese název Válka policajtů. Jednou z hlavních postav se stává Miky Miko v podání Alexandera Bárty, osamocený policejní operativec, který v 90. letech vstupuje do nebezpečného prostředí východoslovenského podsvětí s mistrovskou obratností na pomezí zákona. Jelikož místní mafiánské gangy mají dohody se Slovenskou zpravodajskou službou, Miky nevěří absolutně nikomu. Ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár, tak zjistí, že mají oba mnoho společného. V kinech od 22. 2. 2024.

27. ÚNORA

Šógun - Disney+

Dalším skvěle vyhlížejícím titulem února, který je však poměrně nenápadný, bude seriál Šógun. Tedy nová adaptace slavné stejnojmenné knihy, kterou v roce 1975 napsal James Clavell. Samotný děj nás zavede do feudálního Japonska 17. století, během něhož se Lord Yoshi Toranaga pokouší stát se šógunem, tedy nejmocnějším vojenským panovníkem. Jednou z primárních postav se tak stává John Blackthorne, anglický námořník, který se po drsných začátcích vydá na cestu samuraje ve službách Toronagy. A zatímco poznává místní kulturu a zvyky, zakouká se i do Tody Mariko, mladé ženy, která je lapena mezi svým náboženským přesvědčením a dědictvím rodiny, jež upadla v nemilost. V roli Toranagy se objeví charismatický Hiroyuki Sanada. Na Disney+ od 27. 2. 2024. 

29. ÚNORA

Duna: Část druhá - kino

A na závěr zřejmě ta nejočekávanější novinka! Na konci února do našich kin konečně dorazí i druhá část povedené Duny. V chystaném pokračování se Paul Atreides, jenž se se svou matkou Jessikou ukrývá mezi domorodými fremenskými kmeny planety Arrakis, hodlá vydat na cestu pomsty za smrt svého otce Leta a ztrátu domova. Kromě starých známých tváří se můžeme těšit i na několik nováčků, patřit mezi ně bude například císař Shaddam Corrino IV., jeho dcera princezna Irulan, mazaná Lady Margot a i smrtící Feyd-Rautha Harkonnen, se kterým si rozhodně není radno zahrávat. V kinech od 29. 2. 2024.

Co dalšího vychází během ledna si můžete prohlídnout v tabulce, kterou najdete níže.

A to je všechno! Na které ze zmíněných titulů se nejvíce těšíte? Nebo je zde nějaké jiné dílo, které nebylo zmíněno?

DatumTitulDistribuce
1.2.Těžký rokKino
Polibek Kino
Po prouduKino
MamacruzKino
Nerozlučná dvojkaKino
2.2.Hazbin Hotel epizoda 7 a 8Prime Video
5.2.Spider-man - No way Home - extended versionNetflix
9.2.Alpha MalesNetflix
14.2.The Heartbreak AgencyNetflix
Star Wars: The Young Jedi Adventures Season 1Disney+
15.2.Kočka a pes: Šílené dobrodružstvíKino
16.2.The AbyssNetflix
17.2.J-hope In the BoxDisney+
SharperApple TV
22.2.Max a Mája: Příběh lištičekKino
Hlasy mrtvýchKino
Demon Slayer: To the Hashira TrainingKino
23.2.Kevin JamesPrime Video
Pokémon Horizons: The Series (Season 1)Netflix
29.2SuperženaKino
Darkland: Návrat Kino