Pavouci. Jsou všude. Ovšem jedno z mála míst, kde je vítáme s otevřenou náručí, jsou kina. A právě dnes vstupuje do našich kin další pavoučí novinka jménem Spider-Man: Napříč paralelními světy, které bude pokračováním veleúspěšného animáku z roku 2018. Určitě tudíž sledujte náš web a youtubový kanál, protože se už pro vás kuchtí recenze!

S příchodem nového animáku se pro novináře o svých plánech rozpovídali také producenti Amy Pascal a Avi Arad. A ti odhalili, že Spider-Man má po dohledem studia Sony před sebou ještě hodně bohatou budoucnost. V čem všem tedy různé verze pavoučího hrdiny uvidíme?

Inu, v první řadě si i nadále počítá se čtvrtým filmovým Spider-Manem s Tomem Hollandem v hlavní roli, o kterém se mluví už nějaký ten pátek. Holland se sice na čtyřku v minulosti úplně netvářil, ale zdá se, že už je i tak nějakou dobu na palubě. Výrobu filmu však brzdí momentální stávka scenáristů, kvůli které je celý projekt prozatím u ledu. Práce se opět rozjedou až ve chvíli, kdy stávka oficiálně skončí, ovšem k tomu může dojít až za několik dlouhých měsíců. 

Když se vrátíme k výše zmíněnému animovanému Spideymu, tak podle producentů bychom se také měli dočkat live-action spin-offu, ve kterém uvidíme hraného Milese Moralese. O tomto projektu však zatím bližší informace nemáme, tudíž se zdá, že přípravy na spin-off jsou ještě v plenkách.

Taktéž by se mělo i nadále počítat s hranou verzí Spider-Woman, o které se již mluví několik let. K projektu byla původně upsaná herečka a režisérka Olivia Wilde, ale není známo, zda to i nadále platí. Snímek ale jednoznačně není mrtvý, navíc podle producenta Aviho Arada bychom se ho měli dočkat dříve, než bychom čekali. Kvůli výše zmíněné stávce si ale na film beztak asi ještě nějaký ten rok počkáme.

A to stále není všechno, milý Horste! Sony a Amazon stále počítají s tím, že společnými silami vdechnout život hranému seriálu, jenž se zaměří na Spider-Mana Noir, verzi pavoučího hrdiny, kterou jsme mohli spatřit i v Paralelních světech, kde mu propůjčil hlas Nicolas Cage.

Delší dobu je zde také šuškanda o animovaném spin-offu pro Gwen Stacey (Hailee Steinfeld), s nímž měl Sony počítat také. Zkrátka a dobře nám Spidey vstoupí do zcela nové éry. 

Sony bude svůj filmový univerz Marvelu rozšiřovat i skrze další projekty. Mezi ně bude patřit eRková podívaná jménem Lovec Kraven, ve kterém titulního antihrdinu a Spider-Manova soupeře ztvární Aaron Taylor-Johnson.

Pak zde máme také snímek Madame Web, v němž si mocnou telepatku má zahrát Dakota Johnson, připojí se k ní i krasavice Sydney Sweeney, která si zahraje Julii Carpenter alias Spider-Woman.

A samozřejmě se můžeme těšit i na třetího Venoma s Tomem Hardym v hlavní roli, který by se měli začít natáčet už někdy v následujících dnech.