Tento týden probíhá v Las Vegas od pondělka do čtvrtka velkolepá akce jménem CinemaCon 2023, oficiální kongres Národní asociace vlastníků kin. Na sjezdu se tak shromažďuje celá řada profesionálů z filmového průmyslu, aby zde mohli propagovat své připravované snímky. Nechybělo ani studio Sony, které hodlá i nadále rozvíjet své marvelovské univerzum.

Už nějakou dobu víme, že letos na podzim k nám dorazí snímek Lovec Kraven, ve kterém titulního antihrdinu a Spider-Manova soupeře ztvární Aaron Taylor-Johnson. A i přestože se studio s veřejností nepodělilo o žádný trailer, ujistilo nás, že nás oproti jiným Marvel projektům čeká o něco dospělejší podívaná. Lovec Kraven totiž bude mít R rating, který dosud ještě řádná jiná marvelovka od Sonyho nedostala. Snímky jako Venom (2018), jeho pokračování Carnage přichází (2021) a Morbius (2022) měly rating PG-13. Očekávat bychom proto mohli řádně drsnou jízdu, která si nebude brát žádné servítky. Tedy alespoň doufejme! 

Lovec Kraven, skutečným jménem Sergej Kravinoff, je potomek ruských emigrantů, který se úplně poprvé objevil v komiksu The Amazing Spider-Man #15 z roku 1964 od Stana Lee a Jacka Kirbyho. Kraven je zatraceně schopným lovcem, který sice není žádným Mirkem Dušínem, ale má určitý smysl pro čest.

Spider-Manovi se v komiksech sice několikrát postavil, ale zároveň se také setkal s postavami jako Nick Fury, Namor, Deadpool a Hulk. Je nesmírně rychlý, má nadlidskou sílu a jeho zkušenosti s bojem s velkými zvířaty z něho činí úctyhodného protivníka. Onu rychlost a sílu mu propůjčuje speciální lektvar, jenž zároveň také zpomaluje stárnutí. Na zbraně většinou kašle, jelikož chce mít pověst největšího lovce všech dob, tak snad téměř veškeré velké šelmy přemohl holýma rukama.

V chystaném snímku bychom se podle Johnsona měli dočkat Kravena, který bude zároveň milovníkem zvířat a ochráncem přírody. Podrobnosti o samotném ději se však stále drží pod pokličkou. 

O režii filmu se postaral J.C. Chandor, který je například zodpovědný za snímky jako Den před krizí (2011), Vše je ztraceno (2013) a Trojí hranice (2019). Scénář zpracovali Richard Wenk, Matt Holloway a Art Marcum.

Dále se ve snímku objeví herci jako Russell Crowe, Ariana DeBose, Fred Hechinger, Alessandro Nivola, Christopher Abbott a Levi Miller.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 10. 2023.