U režiséra Jamese Mangolda ještě chvilku zůstaneme, protože kromě nového Indiany Jonese, dalšího Star Wars snímku a filmovém originu o komiksovém Swamp Thing, k němuž minimálně zpracuje scénář, pro nás připravuje ještě jednu podívanou.

A tou bude životopisný film, který se zaměří na legendárního amerického hudebníka a umělce Boba Dylana. Star Wars a Swamp Thing budou muset počkat, protože vyšlo najevo, že chystaný snímek, který ponese název Going Electric, se začne natáčet už za několik měsíců, přesněji někdy během srpna/augusta.

Už nějakou dobu také víme, že mladého Dylana si ve filmu zahraje hvězda Timothée Chalamet, který má ve filmu dokonce i sám zpívat. Jsme proto rozhodně velice zvědaví, zda se mu podaří napodobit onen ikonický a snadno rozpoznatelný Dylanův hlas, který zná celý svět. Chalamet ale na konci podzimu minulého roku uvedl, že se snaží svůj „dylanovský“ hlas trénovat, aby mohl ve snímku zapět hudebníkovy největší hity. Necháme se každopádně překvapit, zda odvedl dobrou práci. 

Snímek by se měl se odehrávat někdy kolem roku 1965, to znamená v době, kdy Dylan jakožto dvacátník vstoupil do světa hudby teprve před několika lety. Dočkat bychom se tak měli etapy, kdy Dylan k (ne)milému překvapení fanoušků opouští scénu lidové hudby, aby se mohl zaměřit na elektrickou kytaru a rock ’n‘ roll. Právě o této době také pojednávala oceňovaná kniha od publicisty Elijaha Warda, z níž by měl snímek z velké části vycházet.

Nutno také dodat, že se snímkem se počítá už několik let, zcela původně jsme se ho měli dočkat už mnohem dřív, ale vše v roce 2020 zkomplikovala pandemie koronaviru, čímž se posléze projekt odložil na neurčito. Ani v minulém roce nebylo jisté, zda film skutečně vznikne, ale zdá se, že vše už je na dobré cestě. Mangold taktéž odhalil, že ve filmu by se měli objevit ještě další slavní zpěváci, například Woody Guthrie, Pete Seeger a Joan Baez. 

S životopisnými filmy o hudebních legendách se v poslední době začíná trochu trhat pytel. Kromě Bohemian Rhapsody (2018), Rocketmana (2019) a Elvise (2022), který před několika měsíci zabojoval na Oscarech, se chystají také filmy o Michaelu Jacksonovi, kapele Bee Gees a Bobu Marleym.

Going Electric zatím nemá oficiální datum premiéry, ale odhadem bychom se snímku mohli dočkat někdy v druhé polovině roku 2024. To ale ještě samozřejmě uvidíme.