Režisér James Mangold nám už za několik měsíců nadělí další díl Indiany Jonese, který se nedávno pochlubil novým oficiálním trailerem. Zdá se ale, že talentovaný filmař, který stojí za skvosty jako 3:10 Vlak do Yumy (2007), Logan: Wolverine (2017) a Le Mans '66 (2019), bude mít i nadále pěkně napilno. Od včerejšího dne víme, že Mangold zavítá do slavné předaleké galaxie univerza Star Wars, z něhož nám nadělí snímek o úsvitu řádu Jedi. Nedávno ale vyšlo najevo, že režisér se upsal ještě k jednu velkému univerzu.

A tím je nadcházející DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana, které se pokusí filmový svět ohromit v roce 2025. V rozhovoru pro Collider totiž Mangold odhalil, že sepisuje scénář ke snímku Swamp Thing, jenž se zaměří na slavného rostlinného humanoida, který hlídá opuštěná místa, bažiny a mokřady. To ovšem není zas tak překvapivé, protože režisérovo jméno bylo s projektem spojováno už před dvěma měsíci. Stále však není známo, zda snímek také sám zrežíruje. 

Bylo by ale rozhodně zajímavé omrknout, zda si Mangold zdatně poradí také s o něco hororovějším žánrem, protože chystaný Swamp Thing má být údajně řádně temným filmem.

Těšit se každopádně můžeme na zkoumání původu titulní postavy, která byla kdysi známá pod jménem Alex Olsen. Ten se poprvé objevil v devadesátém druhém čísle komiksu House of Secrets z roku 1971. Tento geniální a bažiny studující vědec se vážně popálil chemikáliemi poté, co na něj ušil boudu jeho asistent a přítel Damian Ridge. Když to vypadalo, že Olsen svým zraněním podlehl, Ridge jeho tělo ukryl v bažinných vodách. Kombinace tamních vod a chemikálií však měla za následek to, že Olsen se opět vrátil zpět do světa živých, tentokrát jako hrůzu nahánějící Swamp Thing.

Pak se tento bažináč dočkal i své vlastní komiksové série, kde se hlavní postavou stal Alec Holland, který je pro mnohé fanoušky možná známějším představitelem slavné bahenní postavy.

Jsme ale rozhodně zvědaví na to, kterým směrem vlastně Mangold bažináčův origin posune kupředu. Velkou inspirací mu ale údajně je osmdesátková komiksová série, za kterou stojí legendární Alan Moore. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 

Doufejme, že se co nejdříve dočkáme také nějaké informace o tom, kdo celý snímek nakonec natočí. Ale kdyby tato pocta připadla právě Mangoldovi, vůbec bychom se nezlobili!

Swamp Thing se už několika adaptací dočkal, kromě filmů jako Návrat muže z bažin a Msta přichází z močálu, který natočil autor Vřískotu Wes Craven, jsme se ještě dočkali seriálu z roku 2019, jenž však byl krátce po vydání první řady zrušen. Níže se ještě můžete podívat na naše video o oznámených DCU projektech.