Je zpět. Tvůrce planet, Houba z Havaje, Zhouba Havaje, Náš Pán a Spasitel a Ten-jehož-jméno-musíme-vyslovit-před-každým-Nerdtimem. Ezra Miller se vrací do veřejného prostoru. A dokonce si na sebe vzal relativně normální oblečení. Před více než rokem započal Ezra svou bláznivou a bizarní jízdu, o níž si stále myslíme, že by zasluhovala zfilmovat. Od jeho vyvádění na Havaji, kde se rval v karaoke baru, házel po ženách židlemi a okrádal lidi, kteří za něj zaplatili kauci, až po jeho cesty po USA v neprůstřelné vestě, jež ho měla ochránit proti členům Ku Klux Klanu, nemluvě o založení kultu a pečování o konopnou farmu plnou zbraní, rok 2022 byl pro Millera zkrátka divoký.

Vše ale jednou musí skončit. A když za své chování začal čelit hrozbě trestu odnětí svobody, rázem se nám herec začal zklidňovat. Miller začal minulý rok v srpnu podstupovat léčbu, jež byla jedním z požadavků studia Warner Bros. Discovery, dalším požadavkem byla také veřejná omluva, kterou Miller následně také zveřejnil. Nyní se zdá, že se vše vrací do starých kolejí. Jakože do těch normálních. Miller se objevil na premiéře filmového Flashe, přičemž poté se dokonce dostal i ke slovu. 

Miller ve svém bílém obleku a účesem na stylového samuraje poděkoval svým kolegům ze štábu a hereckého obsazení, přičemž vděčnost vyjádřil i představitelům studia Warner Bros. Discovery. No bodejť by ne, však díky nim se mohl premiéry také sám zúčastnit!

Jedná se každopádně o první velkou hollywoodskou událost, které se Miller zúčastnil od doby, co začal minulý rok na jaře vyvádět. Nutno totiž připomenout, že i když ho výše zmíněné studio nakonec vzalo na milost a film nezrušilo, dovolili herci jen minimální účast na propagaci. Flash bude u nás premiérovat už zítra, což bude pro našeho anti-hrdinu (nebo snad anti-záporáka?), který již započal svou cestu za vykoupením, důležitá chvíle.

Už od minulého roku se totiž pořád spekuluje o tom, jaká bude hercova budoucnost v DC. Ještě loni se všichni domnívali, že Miller po uvedení Flashe zcela jednoznačně v roli skončí, ale pak se začaly vynořovat zvěsti o tom, že někteří představitelé od Warnerů by s ním chtěli i nadále spolupracovat. Navíc režisér Flashe, tedy Andy Muschietti, uvedl, že by Millera rád viděl v případném pokračování, protože se mu s ním velice hezky pracovalo. 

V následujících týdnech se tudíž snad konečně dozvíme, co bude s Ezrou dál. Je možné, že se pro něho najde ještě místo v DCU od Petera Safrana a Jamese Gunna? To holt ukáže čas, ale vyloučené to evidentně není. Bude taktéž hodně záležet na tom, nakolik dobře si snímek povede v kinech.

O tom se každopádně dozvíte více informací v tradičním pondělním box office okénku. Ve výsledku se ale zdá, že Ezra Miller své řádění skutečně ukončil a začal se chovat alespoň trochu jako normální člověk. Což možná i znamená, že ezrovinky skutečně skončí… Ale kdo ví.