V Las Vegas momentálně probíhá velkolepá akce jménem CinemaCon 2023, oficiální kongres Národní asociace vlastníků kin, na němž mělo dnes panel také studio Warner Bros. Discovery. Tudíž bylo jasné, že přijde řeč i na filmové DC. A co za podívanou ze slavného komiksového univerza se k nám přiřítí už za necelé dva měsíce?

Přesně tak, velkolepá sólovka o Flashovi, ve které se role bleskurychlého hrdiny znovu ujal již dobrotu sekající Ezra Miller. A toho se ve filmu dočkáme hned dvakrát! V rámci výše zmíněné akce byl nedávno také zveřejněn druhý oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Začátek upoutávky se ovšem tentokrát zaměří na postavu, jejíž návrat mnozí fanoušci s nadšením očekávali. A tou je samozřejmě Batman v podání Michaela Keatona, který na sebe opět vzal svůj starý dobrý kostým z doby, kdy na přelomu osmdesátých a devadesátých let ochraňoval Gotham ve filmech od Tima Burtona. On a Flash tak budou muset spojit síly, aby mohli čelit nástrahám alternativních dimenzí. 

Snímek by tak měl být v podstatě adaptací fanoušky populární komiksové série Flashpoint. Díky svým schopnostem se Flash rozhodne vydat se zpátky v čase, aby mohl zachránit před smrtí svou matku. Ale však to s těmi hrátky s časem znáte. Stačí jen málo k tomu, abyste něco udělali špatně, přičemž rázem máte na krku jeden velký dimenzionální bordel. Přesně něco takového čeká i na Flashe.

V traileru se nám tak opět ukáže generál Zod (Michael Shannon), záporák z Muže z oceli (2013), který má evidentně opět pěkně nekalé úmysly. Stejně tak se nám ukáže nová Supergirl, kterou si zahraje herečka Sasha Calle, pro níž bude snímek celovečerním debutem. Ta by se spolu s Batmanem měla stát Flashovou další spojenkyní, přičemž je také nutné zmínit, že se ve filmu dočkáme i hrdinovy alternativní verze. Tak se necháme překvapit, jakou roli bude ve filmu přesně hrát.

A samozřejmě nesmíme zapomenout také na přítomnost DCEU Batmana, jehož už úplně naposledy ztvárnil Ben Affleck. 

Režii si vzal pod palec Andy Muschietti, který je například také zodpovědný za oba dva díly hororové adaptace To. Scénář zpracovala Christina Hodson, která napsala filmy jako Bumblebee (2018), Birds of Prey (2020) a zrušenou Batgirl.

Dále se kromě výše zmíněných dočkáme herců jako Kiersey Clemons, Maribel Verdú, Ron Livingston, Rudy Mancuso, Temuera Morrison a Richie Lawrie.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 6. 2023.