Pokud jste už viděli oba dva díly Tichého místa, ale přesto si ještě přejete vidět drsnou Emily Blunt s bouchačkou, určitě dejte šanci nadcházející šestidílné minisérii, která ponese název The English. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Sympatická Blunt zde ztvární bohatou anglickou Lady jménem Cornelia Locke. Její syn byl však nedávno zavražděn, proto se následně rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. K tomu ale bude potřebovat pomoc někoho důvěryhodného, kdo se vyzná ve zbraních. Tím se stane válečný veterán Eli Whipp (Chaske Spencer), bývalý člen americké kavalérie, který zároveň pochází z indiánského kmene Póníů. Společně tak cestují přes drsnou a nehostinnou krajinu, aniž by si uvědomovali, že je jejich minulost v určitém ohledu spojuje. 

Jejich cílem se stane městečko Hoxem ve státě Wyoming. Když však dvojce konečně dorazí na místo, je následně zatažena do místního vyšetřování městským šerifem Robertem Marshallem (Stephen Rea) a mladou ženou jménem Martha Myers (Valerie Pachner), která ztratila svého manžela kvůli sérii podivných vražd v okolí. Cornelia však na svou touhu po pomstě nezapomíná. A je ochotná kvůli ni udělat absolutně cokoliv. Sám Eli ale má taktéž vlastní důvody, proč se do městečka vydat. Jedno je však jasné. Ať už jejich cesta dopadne jakkoliv, bez svištění kulek vzduchem se to neobejde. 

Tvůrcem, režisérem a scenáristou celého seriálu se stal britský filmař Hugo Blick, který v minulosti pracoval na sériích jako Hranice stínů, Ctihodná žena a Vzestup černé země. Dále se v seriálu dočkáme herců jako Ciarán Hinds, Rafe Spall, Toby Jones, Tom Hughes, Malcolm Storry, Nicholas Aaron, Nichola McAuliffe a Steve Wall.

Oficiální premiéra na BBC Two, BBC iPlayer a Amazonu Prime Video je stanovená na 11. 11. 2022.