Minulý týden v pátek jsme vám přinesli článek o tom, co chystá vydat komiksové nakladatelství Comics Centrum v lednu/januári letošního roku. Kromě těchto informací jsme v článku i zmiňovali, že ediční plán by mělo vydavatelství zveřejnit někdy koncem tohoto měsíce, a tak se i stalo.

Přečtěte si také: Co vydá Comics Centrum v lednu a kdy bude ediční plán?

Odhalení proběhlo v úterý 21.01.2021 v 17:00 ve formě streamu na platformě YouTube. Během hodinového streamu, kterým nás provázel šéfredaktor Václav Dort, jsme se dozvěděli informace o komiksech pro první pololetí letošního roku. Pokud jste video nestihli, nebo nemáte čas koukat na hodinové video, pojďte se s námi podívat na krátké shrnutí.

LEDEN/JANUÁR

Leden/január jsme již zmiňovali v samostatném článku, tak ho tedy jen rychle projedeme. Prvními dvěma tituly letošního roku budou dva komiksy z oblíbeného Hellboy univerza. Těšit se můžete na knihy Humr Johnson 2: Klepeto spravedlnosti a Ú.P.V.O. 12: Žabí válka. Měsíc ukončí Aaronův Barbar Conan od Marvelu s názvcem Život a smrt barbara Conana: Kniha druhá.

ÚNOR/FEBRUÁR

Druhý měsíc únor/február bude patřit převážně Conanovi od vydavatelství Dark Horse, za kterým stojí Timothy Truman (Star Wars) a Tomás Giorello (War Mother). V prodeji se objeví svazky Conan 7: Cimerie a Conan 8: Černý kolos, jež se objevily v mohutné knize Kolosální Conan z Cimerie. Do třetice všeho dobrého vydá Comics Centrum osmý díl série Baltimore s podtitulem Rudé království, za nímž stojí Mike Mignola (Hellboy), Chris Golden (Peklo z Araratu) a Peter Bergting (Skräck).

BŘEZEN/MAREC

březnu/marci se fanoušci mohou těšit na jednu novinku. Tou je krátká hororová komiksová série Čarodějné panství (Manor Black) od Cullena Bunna (Pochmurný kraj), Briana Hurtta (The Sixth Gun) a Tylera Crooka (Petrograd). Po ní nastoupí hororový Pochmurný kraj 7: Smrákání od již zmiňovaných tvůrců Cullena Bunna a Tylera Crooka. Posledním březnovým komiksem bude další kniha ze série Hellboy. Jedná se o krátkou „jednohubku“ odehrávající se po povídce Ostrov ze šestého svazku s názvem Hellboy: Vstříc mrtvým vodám od Mikea Mignoly (otec Hellboy univerza) a Garyho Gianniho (Potulný rytíř).

DUBEN/APRÍL

Duben/apríl by měl otevřít již několikrát odložený komiks James Bond: Žít a nechat zemřít podle námětu Iana Fleminga (Romány o Jamesu Bondovi) od Vana Jensena (Two dead) a Kewbera Balla (Kiss). Slovíčko „měl“ je použito schválně, protože vše záleží na vydání nového filmu o Jamesu Bondovi s názvem Není čas zemřít. Po něm bude následovat další díl ze série Ú.V.P.O. s pořadovým číslem třináct a podtitulem 1947, za kterým stojí několikrát zmiňovaný Mike Mignola, Joshua Dysart (Harbinger), Gabriel Bá (Daytripper) a Fábio Moon (Pixu). Na závěr pro nás Comics Centrum připravuje překvapení na první pololetí, jež je Václavem Dortem označováno jako jeho „libůstka“, která je takzvaným one-shotem, tudíž nemá žádné pokračování.

KVĚTEN/MÁJ

Následující měsíc, tudíž květen/máj, udělá radost nejen fanouškům superhrdinů, ale také lovcům nových počinů a našemu šéfredaktorovi Killerovi. Měsíc otevře další svazek ze série Černá palice s podtitulem 1945 od Jeffa Lemirea (otec univerza Černá palice), Raye Fawkese (One Soul) a Matta Kindta (MIND MGMT). Za ním bude následovat úplná novinka, která je takovým pohledem na Artušovské legendy ze současné Anglie. Komiks nese název Král, jenž byl a bude 1: Artuš a byl vytvořen Kieronem Gillenem (SW: Aphra) a Danem Morou (Klaus). Killerovi udělá radost druhý svazek komiksové série Buffy, přemožitelka upírů s podtitulem Kousnutí od Jordie Bellaire (Buffy) a Davida Lopeze (Captain Marvel).

ČERVEN/JÚN

Předpolední měsíc z pololetního edičního plánu (červen/jún) přinese hned čtyři tituly. Prvním komiksem bude umělecký počin Doomboy od Tonyho Sandovala, který se minulý rok předvedl českým fanouškům excelentním komiksem Vodní had. Zbytek měsíce bude patřit už jen Conanovi. Na fanoušky čekají svazky Conan 9: Společenstvo meče a Conan 10: Stíny v měsíčním svitu, které mohou znát majitelé obrovské knihy Kolosální Conan z Cimerie. A když už jsme u těch kolosálních knih, na tento měsíc je připraveno vydání jedné z nich. Bude se jednat o titul Kolosální Conan, král aquilonský, který bude obsahovat necelých 700 plnobarevných stran. Předobjednávky by měly probíhat od 01.04.2021 do 09.05.2021.

ČERVENEC/JÚL

Vše zatím uzavírá měsíc červenec/júl, jenž bude patřit kultovní neo-noir sérii Sin City, kterou v roce 1991 odstartoval legendární komiksový tvůrce Frank Miller (300, Batman: Rok jedna). Tento měsíc budou lidé z Comics Centra vydávat zbytek nového vydání, se kterým začali minulý rok. Těšit se můžete na Sin City 4: Ten žlutej parchant, Sin City 5: Rodinný hodnoty, Sin City 6: Chlast, děvky a bouchačky a Sin City 7: Do srdce temnoty.

Přečtěte si také: Comics Centrum přináší nové kompletně předělané Sin City

A to je pro dnešek vše. Až Comics Centrum zveřejní druhou část edičního plánu, určitě vás o ní budeme informovat v dalším samostatném článku. Každému titulu zvlášť bychom se měli taktéž věnovat někdy krátce před datem vydání.