Superhrdiny většinou vídáme v komiksech a seriálových nebo filmových blockbusterech. Americká autorka Marissa Meyer (Měsíční kroniky) se rozhodla použít toto téma do fantasy knižní trilogie Renegáti a tento krok se jí rozhodně vyplatil. Z této série se stal celosvětový bestseller a hit young adult literatury. První dva díly s podtituly Renegáti a Protivníci mají v databázi knih velmi vysoké hodnocení.

Aby byla trilogie trilogií, musí vyjít samozřejmě i třetí díl. Toho se u nás již brzy dočkáme. Závěrečný díl Renegátů nese podtitul Supernova a má se jednat o dechberoucí ukončení celé série plné akce a napětí. Vydavatelem stále zůstává nakladatelství Egmont.

Dva superhrdinové Nova a Adrian se stále snaží hlídat si svou skrytou identitu. Neustále zuří bitva mezi jejich alteregy a mezi jinými světy, ve kterých se pohybují. Mezitím ale Gatlon City čeká mnohem nebezpečnější hrozba. "Na světlo vyplouvají tajemství, lži i zrady… a dělení na padouchy a hrdiny už dávno není tak snadné." Oni dva však musí sjednotit jednotlivé strany konfliktu, ať to stojí, co to stojí, protože pokud se sjednocení nepovede, může se stát to nejhorší, mohou přijít o všechno. Povede se jim to, nebo ne?

To se dozvíte již 14. 5. 2020, kdy by měla Supernova v českém jazyce vyjít. Do té doby máte spoustu času přečíst si ostatní díly tohoto young adult bestselleru. Jestliže patříte mezi čtenáře ze Slovenska, nemusíte zoufat. Předešlou autorčinu sérii na Slovensku vydává nakladatelství Aktuell a je pravděpodobné, že až vyjdou všechny díly ze série Mesačné kroniky, vrhnou se na Renegáty. A nezapomeňte, pokud chcete kupovat knihu a podpořit oblíbené nakladatele a autory, nakupujte na jejich eshopech.