U nás nepříliš známý komiks Sweet Tooth vyjde ve své seriálové adaptaci na Netflixu již 4. června/júna. Seriál bude sledovat osudy hybridního chlapce jménem Gus, který je člověk křížený s jelenem. V prvním traileru jsme se pozastavovali nad tím, že postapokalyptická „madmaxovská“ předloha ubrala v seriálovém zpracování na důrazu, protože první trailer ukazoval Sweet Tootha spíše jako rodinné drama. 

Netflix ale nezahálí a pár týdnů před vydáním nám Sweet Tootha ukazuje podruhé. A druhý trailer je mnohem zajímavější. Konečně trochu vykresluje svět, který se díky pandemii (jak příhodné v tuto dobu) razantně změnil. Kromě ohrožení lidského druhu se totiž stal i jeden zázrak, a to v podobě zrození hybridů. Dětí, kteří mají jak lidské, tak zvířecí rysy.

Samotná ukázka nám ukazuje svět plný nebezpečí pro hybridy, ale i jejich naději na lepší budoucnost, protože i v neutěšeném světě existují lidé ochotni pomoci. To je pro mladého Guse, který vyrůstá v divočině se svým otcem mimo dosah lidí, důležité, protože ho čeká cesta plná nebezpečí.

Jestli jsem si v prvním traileru postesknul nad tím, že komiksová kombinace Mad Maxe a Bambiho v seriálu mizí a převažuje jen Bambi, tak druhý trailer právě hraje na daleko temnější notu a podle jedné scény s medvědí pastí se snad můžeme dočkat i trochy toho explicitního obsahu, který je v komiksu samotném všudepřítomný. 

Za Sweet Toothem stojí a svoji producentskou premiéru si odbude manželská dvojice Robert Downey Junior a jeho žena Susan Downey. Ti nám snad naservírují dechberoucí pouť mladičkého Guse a jeho lidského společníka Jepparda. Předloha je více než kvalitní, a tak věříme, že i její live action provedení nás chytne a nepustí. Jenom doufáme, že to nedopadne jako Zámek a klíč, který povedenou hororovou předlohu překopal do nic neříkajícího plytkého díla. 

Nutno uznat, že druhý trailer je o dost lepší než ten první a trochu rozmělnil naše obavy o celkové vyznění celého vyprávění. Postapokalyptický svět plný agrese, násilí a zloby společně s osudovou touhou po lásce a svobodě může být pro Netflix opravdovou bombou. Jestli tomu tak opravdu bude, tak to se dozvíme již na začátku následujícího měsíce.