To se nám ta herecká parta pro druhou řadu seriálu The Last of Us (2023) hezky rozšiřuje. Abby a Jesseho už máme obsazené, nyní také konečně víme, kdo si zahraje Elliinu přítelkyni Dinu.

Ztvární ji Isabela Merced, dvaadvacetiletá Američanka, ze které se stává čím dál větší hvězdička Hollywoodu. Zahrála si například v akčním thrilleru Sicario 2: Soldado (2018), komedii Najednou jsme rodina (2018) a dobrodružném snímku Dora a ztracené město (2019).

Letos se také objeví v komiksovém snímku Madam Web, stejně tak i v novém Vetřelci, který nese pracovní název Alien: Romulus. V roce 2025 se také stane součástí rodiny chystaného univerza DCU, v němž si pro snímek Superman: Legacy od Jamese Gunna zahraje Hawkgirl. 

K obsazení se opět vyjádřili Craig Mazin a Neil Druckamnn, kteří seriál jakožto tvůrci a hlavní scenáristé vedou. Oba filmaři nemohou být pyšnější, že se Merced k jejich seriálové rodině připojila. Postavu Diny popsali jako vřelou, brilantní, divokou, zábavnou, mravnou, nebezpečnou a sympatickou na první pohled. Merced tak pro ně byla jasnou volbou.

Podle popisu od HBO má Dina ,,svobodomyslného ducha, přičemž její oddanost Ellie bude otestována brutalitou světa, který obývají.“

Merced se tak připojuje k dalším nováčkům, mezi které patří Kaitlyn Dever (Nikdo tě nezachrání) jako Abby a Young Mazino (Ve při) jako Jesse. Své ústřední role si samozřejmě zopakují Pedro Pascal (Joel) a Bella Ramsey (Ellie).

Natáčet se začne za několik měsíců na jaře, pokud všechno půjde dobře, tak druhá řada bude premiérovat někdy v roce 2025.