V chystané druhé řadě seriálu The Last of Us (2023) se nám představí řada nových postav, jednou z těch nejdůležitějších bude samozřejmě Abby, kterou si nakonec zahraje americká herečka Kaitlyn Dever (Nikdo tě nezachrání). A nyní HBO odhalilo další posilu.

K seriálu se připojuje herec Young Mazino, který si ve druhé sezóně zahraje Jesseho, jednoho z obyvatel Jacksonu, jenž se ve druhém herním titulu přidá k Ellie (Bella Ramsey) na její cestě za nemilosrdnou pomstou. Jeho seriálová verze je dle HBO popsána jako ,,pilíř své komunity, který upřednostňuje potřeby všech ostatních před svými vlastními, někdy za hroznou cenu.“ K hercově obsazení se vyjádřili i tvůrci celého seriálu, tedy scenáristé Craig Mazin a Neil Druckmann, kteří se už nemohou dočkat, až budou s hvězdou spolupracovat. 

Američan Young Mazino je znám především ze seriálového světa, jeho největší chvíle slávy nastala s příchodem chválené netflixové série Ve při (2023), kde si zahrál postavu Paula Cho. Herec je navíc za roli nominován na cenu Emmy v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli v minisérii nebo TV filmu. Dále se objevil v seriálových titulech jako Mrtvý bod (2016) a Prodigal Son (2020).

První klapka druhé řada by měla padnout už za několik měsíců na jaře, tak se necháme překvapit, zda HBO do té doby nepřijde s dalšími informacemi o obsazení. 

Další sezóna by podle všeho neměla zadaptovat všechny události z druhého herního dílu, některé z nich si zřejmě nechá až na řadu třetí. Kromě Belly Ramsey se samozřejmě vrátí i její herecký kolega Pedro Pascal, který si zopakuje roli Joela.

Další řada bude premiérovat někdy v roce 2025. Přesné datum se zřejmě dozvíme až na konci hlavní části produkce.