Někdy během příštího roku k nám doputuje druhá řada úspěšné seriálové adaptace The Last of Us, které nedávno padla poslední klapka. Jelikož je nyní natáčení, které probíhalo na několika různých místech v Kanadě, konečně u konce, nová sezóna může zamířit do postprodukce, aby se připravila na premiéru v roce 2025.

Přesné datum zatím stále ještě neznáme, prozradit by nám ho ale mohl nějaký první plnohodnotný trailer, který by mohl dorazit za pár měsíců, možná i týdnů. Mnohé zdroje se ale domnívají, že druhá řada by měla premiérovat někdy během první poloviny příštího roku. Ještě ale uvidíme, které datum nakonec HBO seriálu určí. O konci natáčení informoval na síti X Timothy Good, jeden ze seriálových střihačů, který skrze příspěvek sdílel několik fotek z akce, kde se slavila dokončená hlavní část produkce. 

Jak už dlouho víme, další řada si posvítí na druhou herní předlohu od společnosti Naughty Dog. Hlavními hrdiny se tak opět stávají Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey), kteří budou oba čelit následkům událostí, k nimž došlo na konci první sezóny.

Před pár měsíci také vyšlo najevo, že druhá sezóna má být o něco kratší, podle všeho by tentokrát měla nabídnout jen 7 epizod. Navíc podle všeho nepokryje všechny události z druhého herního dílu, na některé z nich si seriál posvítí až v řadě třetí, která má být podle Craiga Mazina, jednoho ze showrunnerů a scenáristů, podstatně větší. Tedy za předpokladu, že dostane od HBO zelenou. Taktéž připustil, že aby mohli celý příběh co nejlépe odvyprávět, možná bude zapotřebí i čtvrtá řada, ale zatím nemusíme předbíhat. 

Kromě zmíněných dvou herců se v další řadě každopádně představí Kaitlyn Dever jako Abby, Young Mazino jako Jesse, Isabela Merced jako Dina, Danny Ramirez jako Manny, Ariela Barer jako Mel, Tati Gabrielle jako Nora, Spencer Lord jako Owen a Jeffrey Wright jako Isaac. Ukáže se v ní i Catherine O'Hara, která si zřejmě zahraje zcela novou postavou.

Kromě Mazina zůstává showrunnerem a hlavním scenáristou i Neil Druckmann. O režii jednotlivých epizod se postarali Mark Mylod (Menu), Kate Herron (Loki), Stephen Williams (Živí mrtví) a Nina Lopez-Corrado (Agenti S.H.I.E.L.D.).

Druhá řada bude premiérovat na službě Max.