Před několika dny měla na HBO Max premiéru již třetí epizoda seriálu Rod Draka, prequelu na Hru o trůny, na který se zatím valí poměrně slušné reakce. A jelikož si nový fantasy seriál vede skvěle i se sledovaností, dostal tak už od HBO zelenou k tvorbě druhé řady. Ovšem pozor, web We Got This Covered nedávno přišel s informací, která možná leckoho zvedne ze židle. Podle webu kolují zvěsti o tom, že HBO pokukuje po dvou hollywoodských hvězdách, které by se mohly objevit ve druhé řadě. Jsou jimi Henry Cavill a Elizabeth Olsen. Informaci webu poskytl insider Daniel Richtman.

Cavill by si tak mohl zahrát jednoho z Targaryenů, čemuž se samozřejmě nemůžeme divit! Díky seriálovému Zaklínači, kde sympatický herec ztvárnil bělovlasého Geralta z Rivie, si ho v takové roli dovedeme snadno představit. Elizabeth Olsen by zas možná mohla ztvárnit jednu z Rudých kněžek Pána světla. A s ohledem na to, že v MCU ztvárňuje Wandu Maximoff, která má také zálibu v červeném šatstvu, se není čemu divit! 

Opět ale připomínáme, že se jedná o pouhé zvěsti, přičemž ještě stále nebylo nic potvrzeno. Navíc nesmíme zapomenout na to, že role v takto nákladném seriálu, jehož první řada se natáčela téměř celý jeden rok, je opravdu velkým závazkem. Cavill je poměrně dost žádaný herec, který má na bedrech nejenom úděl hlavního protagonisty v Zaklínačovi, ale taktéž se proslýchá, že by se mohl vrátit do role Supermana v DCEU. Pokud by se tudíž nejednalo o pouhopouhé cameo a Cavill by se v seriálu objevoval regulérně, stálo by ho to hodně času. A ten kvůli jiným závazkům možná zkrátka nebude mít.

V případě Elizabeth Olsen bychom už ale možná mohli být optimističtější. I přestože je významnou součástí MCU, kromě mini série Love and Death nemá na krku zatím žádný velký seriálový projekt. Její přítomnost ve druhé řadě Rodu Draka je tudíž o něco pravděpodobnější. Ale necháme se překvapit, co s sebou přinesou další informace.

První epizodu Rodu Draka hned po uvedení zhlédlo až 20 milionů lidí, díky čemuž tak jde o největší publikum ze všech nových původních seriálů v historii HBO. Vůbec proto není divu, že seriál byl již obnoven i pro druhou řadu, na jejímž scénáři už tvůrci pracují od konce jara. Pokud by vše šlo dobře, její produkce by mohla začít ještě letos, respektive někdy na konci podzimu, případně na začátku zimy. Do druhé řady se už ale bohužel nevrátí Miguel Sapochnik, režisér a jeden ze showrunnerů, který nedávno dal celému seriálu sbohem.

Ocenili byste příchod Cavilla a Olsen do seriálu?