Skoro týden před Vánoci minulého roku do našich kin zavítala velice milá rodinná komedie Wonka, ve které se Timothée Chalamet chopil role naivního a geniálního výrobce té nejskvělejší čokolády na světě. Snímek se dočkal pochvalných reakcí jak od kritiků, tak i od diváků, především se mu ale podařilo zabodovat v pokladnách kin. Celosvětově utržil už skoro 618 milionů dolarů, což je na rozpočet 125 mega, vyloženě skvělý výsledek, se kterým mohou být Warneři jednoznačně spokojení.

Takovéto úspěchy většinou nechávají dveře dokořán případnému pokračování. Otázkou ovšem je, zda se jednoho takového dočká i povedený Wonka. Přesně o tom nedávno promluvil sám režisér a scenárista Paul King, který poskytl rozhovor serveru Comicbook.com. 

King uvedl, že on a představitelé studia Warner Bros. o pokračování jednoznačně přemýšlejí, režisér už má v hlavně dokonce i nějaké nápady, ale celistvý příběh vymyšlený nemá. V rámci toho chválil producenta Davida Heymana, jenž kromě Wonky dohlížel třeba i na výrobu obou dvou dílů Kingova Paddingtona a všech filmových adaptací Harryho Pottera. Heyman je zřejmě toho názoru, že je třeba nejdříve zjistit, zda se vůbec dá něco vymyslet, teprve pak se uvidí, jestli to budou chtít také natočit. Tudíž zatím není kam spěchat. King je proto nesmírně rád, že si může dát s přemýšlením o případném pokračování načas a nikdo mu nedává žádný deadline, do kterého musí s něčím přijít.

Režisér zároveň prohlásil, že i kdyby nakonec žádný slibný příběh nevymysleli a na pokračování by nedošlo, Wonka i tak skvěle funguje jako samostatný film se začátkem, prostředkem a koncem. 

I Timothée Chalamet těsně před premiérou filmu prohlásil, že je ochotný si Wonkův klobouk opět nasadit pro případné další čokoládové dobrodružství. Zda z toho všeho ale nakonec opravdu něco bude, se necháme překvapit. Vzhledem k výše zmíněnému komerčnímu úspěchu bychom se ale hodně divili, kdyby Warneři druhý díl už nechtěli.

Paul King se kromě režie postaral také o scénář, na němž pracoval i Simon Farnaby (Paddington). Dále se ve filmu objevili Calah Lane, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Rowan Atkinson, Matt Lucas a Mathew Baynton.