Netflix chystá rozšířit své univerzum Zaklínače o další spin-off, který se tentokrát zaměří na zbojnickou skupinku jménem Potkani. A jak jsme se skoro před dvěma týdny dozvěděli, k chystanému seriálu se připojí také drsňák Dolph Lundgren, hvězda ze čtvrtého dílu Rockyho a nejrůznějších béčkových akčňáků. V té době jsme však ještě nevěděli, koho přesně si vlastně herec zahraje, ale spekulovalo se o tom, že by mu mohla padnout k nohám role Lea Bonharta, zlovolného lovce odměn, jenž v knižní sáze vystupuje jako jeden z hlavních záporáků. Nyní už konečně známe odpověď. A ne, Lundgren si slavného padoucha nakonec nezahraje.

Místo toho se ujme role Brehena, zaklínače ze školy kočky, jenž byl taktéž znám jako Kocour z Iella. Tento krutý a sadistický vědmák, který svou přezdívku získal kvůli hrozivému masakru, se na krátko mihl i v knize Bouřková sezóna, kterou Andrzej Sapkowski napsal skoro před deseti lety. Konfrontace s Geraltem málem vyústila v boj, ale nakonec z něho Brehen vycouval. 

Zajímavé také je, že Brehen se v Bouřkové sezóně chystal vydat do Wyzimy, aby přijal zakázku krále Foltesta na odčarování strigy. Je proto možné, že se jednalo o jednoho ze zaklínačů, o němž Geraltovi ve slavné povídce, která příběh o slavném bělovlasém zabijákovi nestvůr započala, vyprávěl Velerad.

Ať už to ale bylo jakkoliv, Brehena každopádně uvidíme v onom chystaném seriálovém spin-offu, který zatím nese název Ritt Raff. Stále ale nevíme, jakou úlohu bude přesně v seriálu hrát, ale podle všeho by se mělo jednat o klíčovou roli. Jak už nějaký ten pátek víme, spin-off by se měl zaměřit na vloupačku proti jakémusi nebezpečnému zločineckému králi, jenž je nechvalně známý v celém království.

Část Potkanů se nám pravděpodobně představí i v nadcházející třetí řadě Zaklínače, která zadaptuje události z knihy Čas opovržení. Nadcházející spin-off by měl být ale prequelem, jenž nám mladé lapky ukáže ještě v dobách před jejich střetnutím se Ciri. 

První klapka padla v Kapském městě, přičemž produkce by měla trvat do podzimu. Seriál povede showrunnerka a scenáristka Haily Hall, která napsala šestou epizodu první řady Zaklínače, tedy díl Vzácný druh.

Členy Potkanů ztvární herci Ben Radcliffe (Giselher), Christelle Elwin (Mistle), Fabian McCallum (Kayleigh), Aggy K. Adams (Jiskra), Juliette Alexandra (Reef) a Connor Crawford (Asse).

Spin-off by mohl na Netflixu premiérovat asi někdy v roce 2024.