Chystaný seriálový spin-off Zaklínače od Netflixu, který se zaměří na zbojnickou skupinku jménem Potkani, už má na palubě všechny hlavní představitele. Ovšem zdá se, že ani u tohoto projektu streamovací služba neodolala přizvat nějakou velkou hollywoodskou hvězdu.

Tou se stane drsoň Dolph Lundgren, který se především proslavil jako ruský boxer Ivan Drago ve čtvrtém díle Rockyho (1985). Se Sylvesterem Stallonem si následně zahrál i ve všech třech dílech akční filmové série Expendables, přičemž dočkat bychom se ho měli v dílu čtvrtém, jenž by k nám měl dorazit ještě letos.

Lundgren, který tento měsíc odhalil boj s rakovinou, jenž patrně začíná konečně vyhrávat, se tak připojuje k produkci zaklínačovského spin-offu s pracovním názvem Riff Raff, který se bude natáčet v Jižní Africe. Zatím není známo, koho přesně si zahraje, ale podle všeho půjde o klíčovou roli. 

Jak znalci knižních předloh vědí, Potkani jsou šestičlennou skupinkou mladých lapků, se kterými zkříží cestu Ciri v knize Čas opovržení. Vidět bychom je proto měli i v nadcházející třetí řadě původního seriálu, která vyjde v létě. Nadcházející spin-off by však měl být prequelem, který by se měl zaměřit na vloupačku proti jakémusi nebezpečnému zločineckému králi, jenž je nechvalně známý v celém království. Je možné, že právě onoho vladaře si zahraje Lundgren? To se necháme překvapit.

Nicméně server Redanian Intelligence, který patří mezi nejlepší zdroje o novinkách ze světa Zaklínače, se domnívá, že Lundgrenovi by také mohla připadnou k nohám role Lea Bonharta, s nímž se Potkani střetnou i původních knihách. Bonhart je nesmírně schopný a extrémně nebezpečný šermíř a lovec odměn, který patří mezi hlavní záporáky knižní ságy. Ovšem jelikož je v knihách výborně představen ikonickou a do jisté míry šokující sekvencí, kdy bez potíží zmasakruje všechny Potkany najedou, byla by škoda pokazit mu takové entrée tím, že ho uvidíme předčasně.

Ale kdo ví, možná se mihne jen v nějaké potitulkové scéně. Samozřejmě tedy za předpokladu, že Lundgren strašlivého Bonharta opravdu ztvární. 

Členy Potkanů ztvární herci Ben Radcliffe (Giselher), Christelle Elwin (Mistle), Fabian McCallum (Kayleigh), Aggy K. Adams (Jiskra), Juliette Alexandra (Reef) a Connor Crawford (Asse).

Hlavní showrunnerkou by se měla stát scenáristka Haily Hall, která napsala šestou epizodu první řady Zaklínače, tedy díl Vzácný druh. Jednou z režisérek se stane Mairzee Almas, která točila epizody pro slavné série jako Smallville (2010), Prvních 100 (2014), iZombie (2015), Zámek a klíč (2020) a Světlo a stíny (2021).

Samotné natáčení by mělo trvat někdy do podzimu, tudíž spin-off by mohl premiérovat někdy v roce 2024