Americký snímek Láska a příšery (v originále Love and Monsters) se už na podzim minulého roku objevil v nabídce řady streamovacích služeb, a dokonce se dočkal pozornosti i ve vybraných kinech. Nedávno se však jeho distribuce ujal Netflix, který dobrodružnou komedii s post-apokalyptickým nádechem představil na svých stránkách v novém oficiálním traileru.

Sedm let po děsivé apokalypse musí lidstvo stále žít v podzemních koloniích. Jenže Joelovi Dawsonovi (Dylan O’Brien) se podaří přes rádio spojit s Aimee (Jessica Henwick), bývalou láskou ze střední, která žije na více než 100 kilometrů vzdáleném pobřeží, a zase se do ní zamiluje. Sympatický smolař si uvědomí, že pod zemí už na něho nic dobrého nečeká, a i přes všechna nebezpečí vyráží na cestu za svojí osudovou láskou. Dostat se k ní bude ale mnohem složitější, než se na první pohled zdálo.

Přečtěte si také: Las Vegas městem hazardu se životem, Zack Snyder představuje Armádu mrtvých jako svůj další zombie snímek

Poháněn vzpomínkami na život, kdy byl svět ještě v pořádku, bojuje s všudypřítomným nebezpečím v podobě gigantických ropuch, levitujících medúz, obřího hmyzu a dalších oblud, které se zřekly přírodních zákonitostí Země. Na výpravě křižující zpustošenou krajinu však není sám. Společnost mu dělají nejen náhodní přeživší, ale také pes, jenž je sice věrný, ale během krizových situací lehce nepraktický přítel člověka. Podaří se Joelovi dorazit do cíle?

Na tuto otázku odpoví snímek Láska a příšery přesně 14. dubna 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. Za jeho vznikem stojí mimo režiséra Michaela Matthewse také producenti úspěšného seriálu Stranger Things (2016). Ve vedlejších rolích se divákům představí Michael Rooker, Dan Ewing nebo Ariana Greenblatt.