Když se řekne Sarah J. Maas, fanoušci young adult fantasy si určitě představí sedmidílnou sérii Skleněný trůn / Trón zo skla. Tato mladá americká spisovatelka má však na svědomí ještě další třídílnou sérii s názvem Dvůr trnů a růží / Na dvore z tŕňov a ruží, která díky nakladatelství CooBoo taktéž vyšla v Česku i na Slovensku.

Každý by si řekl, že si spisovatelka dá po celkem dlouhých deseti knihách pauzu, ale není tomu tak. Na začátku tohoto roku poslala Sarah J. Maas na trh nový temný fantasy román House of Earth and Blood, který spadá do nové trilogie Crescent City. A podle recenzí na portálu Good Reads se nejedná o nějakou rychlokvašku, protože první kniha dostala celkem 75 530 hodnocení s celkovým průměrem 4,43 hvězdiček z pěti.

Přečtěte si také: Postapokalyptický snímek Kniha přežití dostane seriálový prequel s Johnem Boyegou

Není tedy divu, že se české nakladatelství CooBoo snažilo přeložit knihu co nejrychleji, aby se co nejdřív dostala k českým čtenářům. Ano, první román s českým názvem Rod země a krve míří po necelých sedmi měsících k nám do Čech. A co přesně v této knize na čtenáře čeká?

„Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo?“

Podle uvedené anotace to vypadá, že by fantasy trilogie Půlměsíční město měla být spíše pro dívky, tím však neodrazujeme čtenáře opačného pohlaví. Pokud vás kniha zaujala, už teď by měla být k zakoupení, protože vyšla včera 5. října/októbera 2020.