Nejoblíbenější antihrdina ze světa Marvelu, Deadpool, je tu s námi již od roku 1991. Tento šílený mutant v červeném obleku se poprvé objevil v komiksovém sešitu The New Mutants #98 od Roba Liefelda a Fabiana Niciezy. Od té doby začala jeho sláva růst, Deadpool se postupně dočkal vlastních komiksových sérií, filmů, a dokonce i videoher.

Pokud jste na Deadpoola narazili až díky filmové adaptaci s Ryanem Reynoldsem, ale zajímají vás jeho počátky, máme pro vás dobrou zprávu. Nakladatelství CREW na začátek následujícího pracovního týdne chystá velký komiksový svazek s názvem Deadpool: Klasické příběhy, který vás seznámí s prvními příběhy tohoto oblíbeného užvaněného žoldáka z Projektu X.

Na celkových 268 plnobarevných stranách si čeští čtenáři budou moci užít příběhy ze sešitů New Mutants #98, Deadpool: The Circle Chase #1–4, Deadpool #1–4 (1994) a Deadpool #1 (1997), na kterých pracovali scénáristé Fabian Nicieza, Rob Liefeld, Mark Waid, Joe Kelly a kreslíři Rob Liefeld, Joe Madureira, Ian Churchill, Lee Weeks, Ken Lashley a Ed McGuinness. A pokud vás ani tato slova nepřesvědčila o koupi, snad vás zaujme oficiální anotace od nakladatelství CREW:

„Deadpool, v závěsu se svým pomocníčkem Weaselem, vyráží hledat lásku, peníze a pořádnou melu – nikoliv nutně v tomto pořadí –, jenom aby se vzápětí dozvěděl, že jej pronásleduje protivník, kterého už před lety zabil! Jako kdyby to nestačilo, vloží se do toho Juggernaut, takže dochází ke střetu nezastavitelné síly a nezastavitelné užvaněnosti! Třeba ale nemusí být vše ztraceno, pokud se smyslné Siryn povede přivést všechny trochu k rozumu. Vydá se Deadpool za lepším životem veden voláním svého srdce, nebo zůstane na cestě chaosu, kterou si sám vytyčil? Odpověď zní: Ano! No a do toho tady hostují New Mutants, Banshee, Sasquatch a kdoví kdo ještě!“

Ukázka

Deadpoolovi počátky u nás již jednou vyšly jako součást edice Nejmocnější hrdinové Marvelu od nakladatelství Hachette a překladatele s pseudonymem Changer The Elder. Nové vydání od nakladatelství CREW ale nabídne více příběhů a nový překlad od Dareka Šmída a Štěpána Kopřivy. To vše svázané do kvalitní pevné vazby s cover artem od Deadpoolových stvořitelů.

Datum vydání je stanoveno na 3. srpna/augusta 2021. Tomuto exkluzivnímu svazku odpovídá i trochu vyšší cenovka. Za komiks v předprodeji zaplatíte něco málo přes 600 korun. Cena u knihkupců by se měla pohybovat někde okolo 800 korun.