Skoro před půlrokem jsme se dozvěděli, že k očekávanému třetímu dílu Deadpoola se připojila Emma Corrin, mladá britská hvězda, která se například objevila ve čtvrté řadě slavného seriálu Koruna (2016). V té době ovšem ještě nebylo známo, koho přesně si Corrin zahraje, ale už tehdy se šuškalo, že by mohlo jít o primární zápornou roli. Nyní se k nám dostaly zvěsti od insidera CanWeGetSomeToast, které možná odhalují, koho přesně si vlastně Corrin v Deadpoolovi 3 zahraje.

Herečka by měla ztvárnit padoušku jménem Cassandra Nova, která je takovou zlou sestrou Charlese Xaviera, slavného člena X-Menů s mocnými telepatickými schopnostmi. Zatímco Charles je ušlechtilost sama, Cassandra je pravým opakem, protože se jedná o vyloženou milovnici zkázy a smrti. Cassandra je bytostí známá jako Mummudrai, jedná se o parazitní entitu, se kterou musí každý jedinec před svým narozením bojovat. Mummudraiové jsou obyvateli Astrální roviny a rodí se spolu s každým vnímajícím tvorem.

Cassandra se tak pokusila Charlese zabít už v lůně, ale budoucí vůdce X-Menů se dokázal ubránit. Cassandra však dokázala zkopírovat Charlesovu DNA, čímž si následně „vypěstovala“ své vlastní tělo. A následně přísahala, že se Charlesovi pomstí. Pokud by Emma Corrin skutečně toto hrozivé stvoření ztvárnila, podpořilo by to všechny ty zvěsti o tom, že v Deadpoolovi 3 se kromě Wolverina (Hugh Jackman), objeví ještě další členové X-Menů, včetně i samotného Charlese Xaviera aka Profesora X.

Výše zmíněný insider také uvedl, že Cassandra nebude jedinou hlavní záporačkou, podle všeho se jich ve filmu má objevit hned několik. Jsme proto velice zvědaví, zda se ony zvěsti nakonec potvrdí. Odpovědí se ale patrně dočkáme až zadlouho, protože kvůli momentální stávce herců a scenáristů je natáčení třetího Deadpoola pozastaveno. Rozběhne se zase až ve chvíli, kdy stávka skončí, ale zatím vůbec nevíme, kdy k tomu dojde. 

Kromě X-Menů by se do třetího dílu mohli vrátit také Daredevil (Ben Affleck) a Elektra (Jennifer Garner), stejně tak i členové filmové Fantastické čtyřky z nultých let. Snímek by totiž měl zabřednout do cestování napříč paralelními realitami. Ano, tento trend stále ještě nevymřel.

O režii se stará Shawn Levy, který stojí za filmy jako Free Guy (2021) a Project Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 2. 5. 2024.