Poté, co za posledních 10 let zažívá jedno zpoždění za druhým, se The Flash letos na podzim konečně dostává do kin. A aby společnost DC připravila půdu pro tento vůbec první samostatný film Barryho Allena, rozhodla se spojit ho s komiksem. Už v dubnu vyjde třídílná minisérie s názvem The Flash: The Fastest Man Alive, odehrávající se před událostmi v nadcházejícím filmu.

The Fastest Man Alive pochází od spisovatele Kennyho Portera, přičemž na každém čísle bude pracovat jiný umělec. První díl zpracuje Ricardo López Ortiz, zatímco Juan Ferreyra a Jason Howard předvedou svůj talent v díle druhém a třetím. Vydání posledních dvou dílů je naplánováno na květen a červenec. Kromě toho bude první číslo série obsahovat přebal od režiséra filmu The Flash, Andyho Muschettiho. DC chce také v říjnu vydat brožovanou kolekci všech tří vydání, aby navnadili fanoušky na premiéru filmu 4. listopadu.

Přečtěte si také: Joker od DC jako žena? Ano!

Děj v The Fastest Man Alive se odehrává někdy po příběhu Justice League. Barry se musí postavit proti inkarnaci Girdera. V komiksech byl Girder darebným alter-egem Tonyho Woodwarda, muže, jehož tělo se po pádu do kádě s roztavenou ocelí stalo živým kovem. Naštěstí Barrymu přijde na pomoc Batman. A soudě podle přebalu knihy to bude verze Temného rytíře Bena Afflecka.

DC se vyjadřuje ke komiksu takto:

„V The Flash: The Fastest Man Alive, svět zachraňující Liga spravedlnosti od Barryho Allena přiměla oblíbeného syna Central City, aby se stal skutečně zkušeným a inspirativním superhrdinou. Ale když se v Central City objeví nová hrozba jménem Girder, Barry se obrátí na Batmana s žádostí o radu ohledně tréninku, aby ovládl své schopnosti. Pod vedením Temného rytíře bude muset nejrychlejší žijící člověk najít způsob, kterým by porazil kovového nepřítele, protože jinak jím bude rozdrcen!"

První díl komiksu o nejrychlejším žijícím člověku se v obchodech objeví 26. dubna.