DC Black Label, nebo chcete-li dospělejší odnož DC Comics, nabízející temnější a brutálnější komiksové příběhy ze stáje, která stojí za Batmanem a Supermanem, v říjnu zaútočí na všechny komiksové fanoušky novým batmanovským dobrodružstvím. Batman: The Imposter nás vezme na počátek cesty Bruce Waynea jako Batmana, kdy bude čelit nedůvěře svého okolí i sám sobě. 

Někdo se totiž rozhodne mladého Batmana zničit a to tak, že se za něj bude vydávat a vraždit tu nejšpinavější spodinu Gotham City. To samozřejmě nebude po chuti gothamské policii, která Batmanovi nevěří, a když se z něj stane vraždící maniak, tak nemá jinou možnost než vrhnout všechny síly na jeho dopadení. Kdo se bude schovávat za maskou temného rytíře a bude porušovat jediný Batmanovský kodex – nezabíjet – netušíme, i když bychom si mohli tipnout třeba záporáka The Hush. Ten si již podobnou roli střihl ve videohře Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight.

Přečtěte si také: Zajímavý komiks Batman: Tři Jokeři míří na český trh

Za Batman: The Imposter stojí velmi zajímavé jméno Mattson Tomlin, který s Batmanem má dosti čerstvé zkušenosti. Podílel se totiž na připravovaném filmu The Batman, když tvořil scénář společně s režisérem Mattem Reevesem. Tomlin také stojí za netflixovským filmem Project Power nebo připravovaným Hulu filmem Mother/Android. O drsně temnou kresbu Gotham City se postará italský umělec Andrea Sorrentino. Ten se podílel například na komiksech o lučištníkovi Green Arrow či zazářil u konkurenční stáje Marvel se sérií Uncanny X-Men.

„Jakožto celoživotní fanoušek Batmana, je toto pro mě splněným snem“, nechal se slyšet Mattson Tomlin. Jeho partner Andrea Sorrentino se k novému projektu vyjádřil velice obdobně a nezapomněl dodat, že si maskovaného strážce zamiloval poprvé v roce 1989, kdy viděl legendární film Batman od Tima Burtona.

12. října vyjde první sešit a je v plánu posléze i hardcover sbírka všech sešitů, ta se s velkou pravděpodobností objeví časem i u nás v českém překladu. Komiksy od DC Black Label totiž u nás vydává nakladatelství Crew a jedná se o natolik populární odnož, že by se k nám mohl dostat i Batman: The Impostor. U Crew je zatím dostupná pětice titulů, konkrétně se jedná o Harleen, Batman: Zatracení, Batman: Bílý Rytíř, Batman: Tři Jokeři a Wonder Woman: Mrtvá Země, na kterou jsme měli nedávno i recenzi.