Kvůli stávkám herců a scenáristů, které už jsou konečně u konce, se v Hollywoodu hodně odkládalo. Pro mnohé filmové nadšence ale byla jednou z největších ran odklad druhé části filmové Duny od Denise Villeneuvea, která měla původně premiérovat tento měsíc. Snímek je sice už nějakou dobu dotočený, ale jelikož kvůli stávce herců nemohly hvězdy filmu titul propagovat, Warneři se rozhodli, že druhý díl odloží až na rok 2024, přesněji na 15. 3. 2024.

Server Variety ale přišel s milou zprávou. Druhá Duna opět změnila datum premiéry, tentokrát ale už o žádný odklad nepůjde. Snímek vejde do amerických kin 1. 3. 2024, u nás by to mohlo být klasicky o den dříve, což znamená, že na další díl vynikajícího sci-fi eposu budeme moci zajít do kin v poslední únorový den. 

Změnu premiéry potvrdila studia Warner Bros. Discovery a Legendary Pictures, která mají filmovou značku pod palcem. Film se už pochlubil několika parádními a husinu nahánějícími trailery, ve kterých se ukázali nejenom staří známí z jedničky, ale i zcela nové postavy, například princezna Irulan Corrin (Florence Pugh), Lady Margot (Léa Seydoux), císař Shaddam Corrin IV. (Christopher Walken) a Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler).

Do hlavní role se opět vrací Timothée Chalamet jako Paul Atreides, syn zesnulého vévody Leta Atreida (Oscar Isaac), který nyní přebývá v úkrytu mezi domorodými fremenskými kmeny planety Arrakis. Rod Harkonennů, který v minulém díle zasadil našim hrdinům tvrdou ránu, však ještě neřekl své poslední slovo.

Villeneuve opět pracoval na scénáři, který zpracovával spolu s Jonem Spaihtsem. Režisér taktéž už podle všeho také začal psát scénář ke třetímu dílu, který by byl adaptací knihy Spasitel Duny (Dune Messiah), jež na slavné knižní dílo Franka Herberta navazuje.

Zda ale film skutečně dostane od výše zmíněných dvou studií zelenou, je stále ve hvězdách. Chystaná dvojka musí především zabodovat v kinech. Do druhého dílu se každopádně vrátí i herci jako Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Dave Bautista a Josh Brolin.