Naposledy nám slavný americký režisér Darren Aronofsky nadělil drama Velryba (2022), které vyneslo Brendanu Fraserovi jeho prvního Oscara. Co nám ale tvůrce známých titulů jako Requiem za sen (2000) a Černá labuť (2010) nadělí příště? Inu, jeden z jeho připravovaných titulů bude krimi thriller jménem Caught Stealing, který vznikne pod dohledem studia Sony Pictures.

Film bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2004 od Charlieho Hustona, která je součástí knižní série o Hanku Thompsonovi. Server Deadline hlásí, že připravovaná filmová adaptace už našla jednu ze svých hlavních hvězd. Tou by se měl stát Austin Butler, mladý americký herec, který letos zazářil jak ve válečném seriálu Vládcové nebes, tak i ve chválené druhé části Duny

Sám Aronofsky se nechal slyšet, že se velice těší, až začne s hercem pracovat, stejně tak se těší i na opětovanou spolupráci s lidmi od Sony Pictures. Samotný příběh by se měl zaměřit na Hanka Thomsona, bývalého baseballového hráče, který se nevědomky dostane do boje o přežití v kriminálním podsvětí New Yorku během 90. let. Právě jeho by si měl Butler ve filmu zahrát.

O scénář by se měl postarat přímo sám autor Charlie Huston, který v minulosti psal pro seriály jako Gotham (2014) a Powers (2015). Na zmíněný knižní titul posléze navázaly ještě další dva díly, Six Bad Things (2005) a A Dangerous Man (2006).

Aronofsky se připojuje k seznamu uznávaných a oceňovaných filmařů, kteří v současné době spolupracují se Sony Pictures. Dále mezi ně patří Sam Mendes, který připravuje hned čtyři film o Beatles, Taika Waititi, jenž zas chystá filmovou adaptací knihy Klára a Slunce, a i Danny Boyle, který si už brousí zuby na zombie podívanou 28 let poté.

Filmová adaptace Caught Stealing zatím nemá oficiální datum premiéry.