Slavný novozélandský filmař Taika Waititi před nějakým časem uvedl svou sportovní komedii Jeden gól, tudíž nyní se může naplno věnovat svým dalším projektům. Jedním z nich bude také snímek Klara and the Sun (Klára a Slunce), filmová adaptace stejnojmenné knihy z roku 2021, kterou napsal slavný britský spisovatel japonského původu Kazuo Ishiguro. A jak se zdá, snímek už nabírá své první hvězdné tváře.

Deadline hlásí, že k filmu se připojily Jenna Ortega (Wednesday) a Amy Adams (Prokletá romance), přičemž právě Ortega by se měla chopit otěží hlavní protagonistky. Na mladou herečku ale čeká ještě dlouhé natáčení chystané druhé řady seriálu Wednesday (2022), tudíž hlavní část produkce pro chystanou adaptaci zřejmě jen tak brzy nezačne. 

Na výrobu filmu by mělo mimo jiné dohlížet studio 3000 Pictures. Příběh původní předlohy vypráví o robotce s vyspělou umělou inteligencí jménem Klára. Ta dostane za úkol pečovat a starat se o dospívající dítě, které je však vážně nemocné a patrně i nevyléčitelné. Vše tak sledujeme přímo očima Kláry, která se zároveň snaží pochopit, jak vlastně lidé fungují. Celý příběh se tak točí kolem základní otázky: Co to vlastně znamená milovat?

Waititi se na projektu podílí také jako producent, připojili se k němu ještě David Heyman a Garrett Basch.

O scénář by se měla postarat Dahvi Waller, která psala epizody pro slavné seriály jako Zoufalé manželky (2004), Šílenci z Manhattanu (2007) a Mrs. America (2020), jemuž dělá i showrunnerku.

Těžko říct, kdy přesně bychom se filmu mohli dočkat, ale odhadem by to mohlo být někdy v druhé polovině roku 2025.