Životopisné filmy o hvězdách hudební historie jsou v Hollywoodu stále oblíbeným formátem. Už tu máme tituly jako Bohemian Rhapsody (2018), Rocketman (2019), Elvis (2022) a nově i Bob Marley: One Love, přičemž v budoucnu se dočkáme snímku Back to Black o Amy Winehouse a Michael o Michaelu Jacksonovi. Stejně tak je v plánu natočit film i o Bee Gees, který možná nakonec zrežíruje Ridley Scott.

Proto asi informace, že se dočkáme také filmového zpracování o legendární britské kapele Beatles, nebude moc překvapivá. Ovšem pozor, v případě Beatles nás čeká něco unikátního. Studio Sony Pictures Entertainment uvádí, že o slavné rockové skupině nevznikne jeden film, ale hned čtyři. 

Každý z chystaných filmů by se měl zaměřit vždy na jiného člena kapely, kterou tvořili John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr. Filmy nám tak představí příběh kapely vždy z jiného úhlu pohledu.

Na palubě už máme i režiséra, tím se stane oscarový Sam Mendes, který nám nadělil slavné snímky jako Americká krása (1999) a Cesta do zatracení (2002), stejně tak i bondovky Skyfall (2012) a Spectre (2015). Mendes se domnívá, že jedině tímto způsobem lze zachytit příběh kapely v celé jeho šíři. Jednotlivé filmy by se měly odehrávat od založení skupiny až do jejího rozpadu v roce 1970. 

A pozor, všechny čtyři filmy by navíc měly vyjít v jednom a tom samém roce. Sony momentálně plánuje, že chystané tituly vyjdou během roku 2027. Je to poměrně dost ambiciózní a i riskantní plán, ale Mendes je zkoušený filmař, tak snad to nakonec dobře dopadne.