Po mnoha letech (ne)trpělivého čekání se nám konečně dává dohromady další pokračování moderní zombie klasiky 28 dní poté (2002), o které se opět postará dvojce Danny Boyle a Alex Garland. S chystaným snímkem jménem 28 let poté šli oba filmaři minulý měsíc na trh, kde ho nabízeli různým velkým společnostem. Jak jsme se před několika týdny dozvěděli, o film projevila zájem studia jako Warner Bros., Universal a Paramount. Vítězem se ale nakonec stal jiný hráč.

Server The Hollywood Reporter hlásí, že práva na film nakonec připadla k nohám studiu Sony, které tak bude chystaný titul distribuovat. Společnosti hodně nahrával fakt, že Tom Rothman, generální ředitel Sony Pictures Entertainment's Motion Picture Group, se už desítky let zná s režisérem Dannym Boylem, v rámci čehož s ním spolupracoval na několika filmech. Byl to také právě Rothman, který v roce 1994 založil Fox Searchlight Pictures, společnost, která distribuovala 28 dní poté. Tudíž se nelze moc divit, že práva na pokračování připadla do rukou právě Sonymu. 

Zmíněný server hlásí ještě jednu důležitou zprávu. K filmu se oficiálně připojuje i Cillian Murphy, který v původním filmu ztvárnil hlavní postavu Jima. Ovšem pozor, zatím pouze jen jako výkonný producent. Stále není jisté, zda si ve filmu také zahraje. Podle serveru to je sice možné, ale zatím to nemáme oficiálně potvrzené. Upřímně bychom se ale hodně divili, kdyby se pro Murphyho role nenašla, sám herec už každopádně v minulosti prohlásil, že má o návrat zájem.

Dále vyšlo najevo, že 28 let poté bude rozděleno na dvě části. Scénář k oběma filmům si vzal pod palec Alex Garland, Danny Boyle by však měl natočit pouze první část. Oba dva filmy by měly mít rozpočet kolem 60 milionů dolarů. 

Mezi producenty budou patřit Andrew Macdonald, Peter Rice a Bernie Bellew. Scénář by už měl mít Garland nějaký čas dokončený.

Stále ale není známo, kdy přesně bychom se snímku, respektive jeho první části, mohli v kinech dočkat.