Režisér John Woo je považován za jednoho z nejslavnějších filmařů akčního žánru, který nám nadělil parádní jízdy jako Killer (1989) nebo Hard Boiled (1992). Bohužel jeho poslední akční snímky, respektive Silent Night (2023) a letošní remake zmíněného Killera, se příliš pochvalných reakcí nedočkaly. Nyní se ale zdá, že Woo si dá od akčního žánru na nějaký čas pauzu.

Během rozhovoru pro Empire Magazine prozradil, že momentálně pracuje na dalším snímku, který má být napůl muzikálem. O scénář se údajně postarají Ron a Russell Maelovi, kteří tvoří americkou hudební skupinu Sparks. Zároveň také pro film složili písničky. Woo by měl scénář po obou bratřích momentálně ještě upravovat. Slavný režisér zároveň uvedl, že se bude jednat o jeho vůbec první film, pro který nebude muset najímat žádného kaskadéra. 

O čem přesně ale film bude, zatím není známo. V roce 2022 však vyšlo najevo, že studio Focus Features připravuje původní muzikál s názvem X Crucior, na jehož výrobě se měli Sparks podílet. John Woo však s titulem v té době spojován nebyl. Že by i tak šlo o stejný projekt? Holt uvidíme.

Zmínění bratři už každopádně mají se světem filmu zkušenosti, napsali například i scénář k muzikálu Annette (2021) od režiséra Leose Caraxe, k němuž složili i veškerou hudbu. V roce 2021 o nich vydal svůj dokument The Sparks Brothers slavný britský filmař Edgar Wright (Soumrak mrtvých). 

Snad se tudíž o projektu brzy dozvíme více informací. John Woo je dále tvůrcem známých titulů jako Tváří v tvář (1997), Mission: Impossible II (2000) a Výplata (2003). Chystá také jakýsi western, jehož scénář zpracoval oscarový Brian Helgeland (L. A. - Přísně tajné).