John Woo se vrací do Spojených států se vší parádou. Legendární režisér nám ještě letos nadělí svou akční nálož jménem Silent Night, která už má na světě první oficiální trailer, podívat se na něj můžete výše.

Jednu věc musíme ale ihned ujasnit. Propagace filmu se v minulosti chlubila tím, že ve filmu nemá zaznít jediné slovo. To ovšem podle traileru není tak úplně pravda, protože i přestože žádná postava v traileru nepromluví, stejně v prvních několika vteřinách uslyšíme hlasy z policejní vysílačky. Jinak se ale zdá, že všechny primární postavy, včetně té hlavní, kterou ztvární Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl), budou držet bobříka mlčení. 

Kinnaman se zahraje chlapíka jménem Godlock, který se vydá na cestu nemilosrdné a kruté pomsty poté, co jeho syn zahyne v přestřelce mezi místními gangy na Štědrý den. Sám sice utrpěl vážné zranění a kulka ho připravila o hlasivky, ale i tak se rozhodne věnovat tvrdému tréninku, aby se na svou chystanou pomstu náležitě připravil.

Trailer nám také nabídne parádně vyhlížející nálož, která dokazuje, že John Woo nemá pověst jednoho z nejlepších režisérů akčního žánru jen tak pro legraci. A ano, také v tom hodně vidíme Johna Wicka, tak doufejme, že po technické stránce se režisérova novinka vedle něho bude moci hrdě postavit. 

Woo je tvůrcem akčních klasik jako Killer (1989) a Hard Boiled (1992), snímek Silent Night bude jeho prvním filmem od dob Výplaty (2003), který natočil pod americkou produkcí. O scénář k se postaral Robert Archer Lynn, který má za sebou například horor Prisoner (2007).

Dále se mají ve snímku objevit herci jako Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi, Harold Torres, Vinny O'Brien, Yoko Hamamura, John Pollack a Anthony Giulietti.

Snímek bude premiérovat 1. 12. 2023, stále je ale otázkou, zda to bude platit i pro naše kraje.