Lenost, obezita a tuny lasagní. Těmito slovy by se dal popsat oblíbený zrzavý kocour Garfield od Jima Davise, který nás baví již pěkných pár let. První strip vyšel 19. června/júna 1978, kde se nám představil nejen Garfield, ale také jeho nešikovný páníček Jon Arbuckle. Třetí důležitou postavu je hloupý pes Odie, který se poprvé objevil ve výtisku z 8. srpna/augusta 1978.

Samotné komiksové stripy přetiskuje necelých 2600 novin. Dá se tedy zařadit mezi nejpopulárnější komiksy současnosti. U nás v Česku ho od 90. let otiskoval deník Právo. To už však několik let neplatí, ale Garfielda si u nás můžeme stále užívat ve formě krátkých svazků.

Přečtěte si také: Ralph Wiggum obhajuje Barta Simpsona u školního soudu

Komiksové svazky u nás začalo vydávat nakladatelství Cosmos Pictures Association v roce 1997. Po třech vydaných svazcích štafetu přebralo nakladatelství CREW, které Garfield vydává do současnosti. Od třetího až do padesátého souborného vydání se nestalo nic zvláštního, Garfield vycházel celkem pravidelně v černobílém provedení. Padesátý svazek z roku 2018 ale přinesl celkem velkou změnu, Garfield se dočkal barevného provedení.

Od roku 2018 vyšli ještě další tři díly s tím, že zatím poslední, 54. s podtitulem Pozor! Nadrozměrný náklad, vyjde ještě koncem tohoto roku. Na fanoušky opět čeká několik krátkých komiksových stripů s pořádnou dávkou humoru, tak jak je to u Garfielda zvykem.

Nový svazek by měl vyjít již 1. prosince/decembra tohoto roku. Na eshopu nakladatelství CREW si můžete titul předobjednat a prohlídnout si krátkou elektronickou ukázku.