Čtvrtá řada seriálového Zaklínače od Netflixu se nachází ve finálních fázích preprodukce, první klapka by tak měla padnout už velice brzo. A jelikož další sezóna, v níž už v roli Geralta uvidíme Liama Hemswortha (Hunger Games), zadaptuje události z knihy Křest ohněm, těšit se můžeme na příchod dalších známých postav.

Jednou z nich bude trpaslík Zoltan Chivay, na něhož Geralt se svou družinou narazí během jejich výpravy za Ciri. V knižních předlohách nejde o zas až tak významnou postavu, pravé chvíle slávy mu přinesla až herní trilogie od CD Projekt Red, kde se objevil ve všech třech dílech.

A nyní konečně víme, kdo si tohoto známého Gerlatova kámoše zahraje. Ztvárnit ho má Danny Woodburn, americký herec, který v seriálovém světě má za sebou většinou jen epizodní role. Objevil se například v sériích jako Čarodějky (1998), Kriminálka Las Vegas (2000) a Sběratelé kostí (2005). 

Dále byl obsazen Stefan Skellen alias Kalous, nilfgaardský koroner a Emhyrův agent, který se po stopách Ciri vydá také. Pro mladou hrdinku se jedná o jednoho z předních nepřátel, který jí způsobí vážné zranění na tváři, po němž zůstane ošklivá jizva.

Toho si nakonec zahraje James Purefoy, sympatický britský herec, který byl jen tak mimochodem před takovými 12 lety mým osobním favoritem pro roli Geralta. Znát ho můžeme z titulů jako Legenda o Jiřím a drakovi (2004), Solomon Kane (2009) a Templář (2011). Ze seriálového světa určitě stojí za zmínku jeho působení v sérii Řím (2005). 

A nakonec tu ještě máme postavu, o jejímž obsazení už nějaký čas víme, nyní je to ale již skutečně oficiální. Ve čtvrté řadě se nám představí Leo Bonhart, smrtící lovec odměn a nesmírně nadaný šermíř, který naší milé Ciri pěkně zatopí.

A skutečně se nám potvrdilo, že si ho zahraje Sharlto Copley, herec z Jihoafrické republiky, který ztvárnil hlavní roli v povedeném sci-fi snímku District 9 (2009) od Neilla Blomkampa.

Server Redanian Intelligence také uvádí, že Copley by se měl v roli Bonharta objevit už v chystaném spin-offu o Potkanech, který by měl vyjít ještě před čtvrtou řadou. 

Dále se ve čtvrté řadě objeví i upír-intelektuál Regis, jehož si nakonec zahraje Laurence Fishburne (Matrix).

Datum premiéry zatím čtvrtá řada nemá, ale odhadem bychom se ji mohli dočkat někdy během léta roku 2025.