Netflix hodlá svou verzi seriálového Zaklínače rozšiřovat i na jiných frontách. Po otřesném Pokrevním poutu pro nás chystá další seriálový spin-off, který se tentokrát zaměří na Potkany, šestičlennou skupinkou mladých lapků, se kterými zkříží cestu Ciri. Jednu ze členek jsme už každopádně mohli vidět v první části třetí řady původní série, jmenovitě šlo o Mistle (Christelle Elwin), která v knihách se Ciri také trochu milostně laškuje.

Nyní se k nám však dostala poměrně překvapující zpráva. Zdá se totiž, že spin-off, který nese pracovní název Riff Raff, už je skoro dva týdny dotočený. Poslední klapka podle všeho padla 1. 7. 2023. A to je vcelku divné, protože podle všeho měla hlavní část produkce trvat až do září/septembra. Podle informací od serveru Redanian Intelligence se také zdálo, že seriál měl mít osm epizod, ovšem natáčení začalo již někdy v květnu. A silně pochybujeme, že by se za necelé dva měsíce stihlo natočit všech osm epizod.

Co se tedy děje? Toť otázka za milion, ale očividně něco přinutilo Netflix změnit plány. V rámci toho je tedy možné, že chystaný spin-off se bude skládat pouze ze 3-4 dílů, možná se i plány dokonce natolik změnily, že místo seriálu se nakonec dočkáme jen nějakého filmu. Nutno připomenout, že zkracování se dočkalo i Pokrevní pouto, ale k tomu došlo až během postprodukce.

Netflix se možná lekl sledovanosti původního seriálu, která po uvedení první části třetí řady poměrně dramaticky klesla. Podle dat společnosti Samba TV totiž sledovanost od druhé do páté epizody ani nepřekonala hranici 1 milionu, což se v předchozích řadách nestalo. Netflix se proto asi rozhodl s rozšiřováním slavného fantasy univerza šlápnout na brzdu, aby ušetřil, protože už tuší, že se nad ním začínají stahovat mračna. Co s sebou přinesou budoucí týdny, se každopádně necháme překvapit. 

Seriál povede showrunnerka a scenáristka Haily Hall, která napsala šestou epizodu první řady Zaklínače, tedy díl Vzácný druh.

Zbylé členy Potkanů dále ztvární herci Ben Radcliffe (Giselher), Fabian McCallum (Kayleigh), Aggy K. Adams (Jiskra), Juliette Alexandra (Reef) a Connor Crawford (Asse). Připojil se k nim i hvězda béčkových akčních filmů Dolph Lundgren, který si zahraje Brehena, krutého zaklínače školy kočky z románu Bouřková sezóna.

Jak už nějaký ten pátek víme, spin-off by se měl zaměřit na vloupačku proti jakémusi nebezpečnému zločineckému králi, jenž je nechvalně známý v celém království.

Spin-off by mohl premiérovat někdy během roku 2024.