Čtvrtá řada seriálového Zaklínače od Netflixu, ve které už bude Geralta z Rivie hrát hezounek Liam Hemsworth (Hunger Games), se začne natáčet přibližně za měsíc. A server Redanian Intelligence hlásí, že produkce nabrala na palubu novou režisérskou posilu, kterou bude představovat chorvatský filmař Sergio Mimica-Gezzan, veterán seriálové tvorby.

Právě v seriálovém světě tvůrce působí už přes 20 let, točil tak například epizody pro známé seriály jako Battlestar Galactica (2004), Útěk z vězení (2005) a Hrdinové (2006). V posledních letech se také podílel na tvorbě sérií jako Teror (2018), For All Mankind (2019) a Vychováni vlky (2020).

Působil také jako asistent režie ve slavných filmech Schindlerův seznam (1993) a Zachraňte vojína Ryana (1998) od Stevena Spielberga. 

Jak už nějaký ten čas víme, produkce se hodlá po dokončení čtvrté řady hned vrhnout i na pátou, není ale známo, zda je k ní Mimica-Gezzan upsán také. Stejně tak nevíme, kolik epizod pro další sezónu vlastně natočí.

Někdy v následujících týdnech bychom se také měli konečně dozvědět, jak vlastně bude výše zmíněný Hemsworth v roli Geralta vypadat. Podle serveru nám totiž Netflix hodlá brzy ukázat první fotku/video.

Jelikož se hlavní část produkce pomalu přibližuje, brzy bychom se také mohli dočkat dalších informací o tom, na co všechno se v další řadě vlastně můžeme těšit. Čtvrtá řada by měla zadaptovat události z knihy Křest ohněm, ve které se Geralt a jeho postupně se rozrůstající družina spojenců vydá na velkolepou výpravu, aby našli Ciri (Freya Allan).

Na tu zas po boku Potkanů čeká osudné střetnutí se smrtícím Bonhartem (Sharlto Copley), k němuž sice v knižní sáze dojde až ve Věži vlaštovky, ale seriál zlého zabijáka zřejmě představí dřív. A nebo je také možné, že ho uvidíme až v plánované páté řadě, to se holt necháme překvapit.

Na Geralta zas čeká setkání s upírem Regisem (Laurence Fishburne), který se připojí k jeho výpravě. Čtvrtá řada by se na Netflixu mohla objevit v létě roku 2025.