V roce 2025 započne pro filmové DC univerzum nová éra. Té hodlají společnými silami vdechnout život režisér James Gunn a producent Peter Safran, přičemž výsledkem má být DCU. Nejdříve nám ale Gunn nadělí svůj zcela poslední marvelovský projekt, kterým bude samozřejmě třetí díl Strážců Galaxie. Toho se dočkáme už za necelý měsíc, přesněji 4. 5. 2023, následně pak Gunn dá MCU skutečně sbohem a začne se plně věnovat své práci šéfa DC Films. Už nějakou dobu víme, které projekty nám Gunn a Safran hodlají nadělit, o nich jsme každopádně udělali i video, které si můžete přehrát níže.

Nedávno ale vyvstala zajímavá otázka. Je možné, že se v budoucnu dočkáme nějakého velkolepého hraného crossoveru mezi DC a Marvelem? Inu, mnozí možná něco takového berou pouze jako zbožné přání, ale zdá se, že jistá naděje zde skutečně je. Vychází to z rozhovoru, který James Gunn poskytl serveru Empire Magazine. Když totiž přišla na možnost crossoveru řeč, Gunn prohlásil následující:

„Jsem si jistý, že je to nyní, když jsem ve vedení DC, o něco pravděpodobnější. Kdo ví? Jen nic takového nečekejte v brzké době. Je to nejspíš ještě mnoho let daleko. Myslím, že nejprve musíme rozjet náš vlastní vesmír, což teď taky děláme. Nicméně lhal bych, kdybych řekl, že jsme to neprobírali. Ale všechny diskuse byly opravdu velmi lehké a zábavné.“

Je tedy možné, že bychom se jednoho dne skutečně dočkali live-action boje mezi Batmanem a Hulkem? Případně souboje titánů, v němž by se proti sobě postavili Superman a antihrdina Sentry? Zdá se, že ano. Ale vše bude pravděpodobně také hodně záležet na tom, zda bude nové DCU slavit mezi diváky a fanoušky úspěch.

Není žádnou novinkou, že mnohým se nelíbí směr, kterým filmové DC univerzum Gunn a Safran vzali. Mnohé obzvlášť nakrklo, že do role Supermana se již nevrátí Henry Cavill. Místo něho se role ujme mladší herec, který superhrdinskou DC legendu ztvární ve filmu Superman: Legacy. Toho se nakonec kompletně ujme přímo sám James Gunn, kromě zpracování scénáře se poté chopí i otěží režie.

Rok 2025, kdy k nám dorazí halda DCU projektů, bude každopádně v případných budoucích diskuzí o možném crossoveru zásadní. Otázkou samozřejmě je, zda by z toho nakonec nevznikl jeden velký bordel, ale zatím není třeba předbíhat. Gunn však před sebou rozhodně nebude mít jednoduchý úkol, protože bude muset také slušně vykonávat i svou manažerskou pozici. 

Gunn se kromě psaní scénáře k novému Supermanovi taktéž věnuje propagaci třetího dílu Strážců, který bude (snad) řádně dojemným zakončením trilogie.

Vrátí se do něj Chris Pratt jako Peter Quill/Star-Lord, Zoe Saldaña jako Gamora, Dave Bautista jako Drax, Karen Gillan jako Nebula, Pom Klementieff jako Mantis, Bradley Cooper jako Rocket, Sean Gunn jako Kraglin Obfonteri, Elizabeth Debicki jako Ayesha, Sylvester Stallone jako Stakar Ogord a Maria Bakalova jako pes Cosmo.

Ve třetím díle se také představí nový velký padouch High Evolutionary (Chukwudi Iwuji) a slavná komiksový postava Adam Warlock (Will Poulter). Níže se můžete podívat na jeden z oficiálních trailerů.