Příští rok na jaře to bude přesně 20 let od premiéry skvělé komiksové podívané Constantine (2005), kde v titulní roli zkušeného exorcisty a okultního detektiva zazářil Keanu Reeves. Na plnohodnotné filmové pokračování čekáme už celé věky, jednu dobu bylo otázkou, zda se ho vůbec někdy dočkáme, nicméně od roku 2022 začaly věci vypadat čím dál nadějněji. Výrobu pak ale podle všeho zkomplikovala loňská stávka scenáristů, která potrápila celý Hollywood, ovšem nyní se zdá, že práce na scénáři jsou konečně dokončeny.

Vyplývá to ze slov producenta Lorenza di Bonaventura, který informaci odhalil během rozhovoru s ComicBook.com, během něhož propagoval chystaný animák Transformers Jedna. Bonaventura ale prohlásil, že se scénář bojí přečíst, protože strašně moc chce, aby byl dobrý. Během rozhovoru ale uvedl, že se do něho pustí v následujících dnech a přečte si ho někde v letadle. 

Připomeneme, že o scénář se tentokrát postaral oscarový filmař Akiva Goldsman, který napsal chválené filmy jako Čistá duše (2001) a Těžká váha (2005), podílel se také na scénáři k titulům Já, robot (2004) a Já, legenda (2007) s Willem Smithem.

O režii by se měl opět postarat Francis Lawrence (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech), který natočil i první díl. Podle jeho slov z minulého roku bude pokračování tentokrát mládeži nepřístupné opravdu každým coulem, v porovnání s jedničkou, jež se musela smířit s ratingem PG-13, bychom se tudíž měli těšit na ještě drsnější a temnější pokoukání.

Teď už jen musíme doufat, že se Bonaventurovi a dalším pánům producentům bude scénář líbit, aby mohla výroba dvojky postoupit do dalšího stádia. Pokud se ale teprve bude scénář schvalovat, raději bychom ještě měli být připraveni na dlouhé čekání.

Francis Lawrence navíc chystá natočit nejenom další Hunger Games, ale také filmovou adaptaci románu Stephena Kinga jménem Dlouhý pochod (The Long Walk), která již nabírá obsazení. Otázkou tudíž je, kdy si na Constantine 2 udělá čas. Ale útěchou budiž fakt, že celý projekt není mrtvý a pomalu se hýbe kupředu.