V americkém San Diegu nám odstartoval Comic-Con, v rámci kterého se můžeme těšit na řadu nejrůznějších novinek ze světa filmů a seriálů. Pozadu nezůstane ani studio Paramount Pictures, které nám na podzim nadělí další Transformery, tentokrát však v animovaném kabátku. Venku tak máme nový trailer na snímek Transformers Jedna, který je podle prvních reakcí jeden z nejlepších titulů z celé franšízy. Upoutávku si můžete pustit výše.

Příběh nás tentokrát zavede na planetu Cybertron, která je domovem Autobotů i Deceptikonů. Jednou z hlavních postav se stává jak starý dobrý Optimus Prime (Chris Hemsworth), který byl tehdy znám jako Orion Pax, tak i jeho budoucí velký rival Megatron (Brian Tyree Henry), jenž se zas nazýval D-16. Než se však oba dva stali zapřisáhlými nepříteli, byli z nich dobří braši, kteří budou muset spojit síly proti tajemné hrozbě, jež začne jejich domov ohrožovat. V rámci toho ale budou muset vyrazit na bájný povrch planety. Jedno je každopádně jisté. Oba dva navždy změní osud celého Cybertronu. 

Mezi další známé postavy budou ještě patřit Elita (Scarlett Johansson), Bumblebee (Keegan-Michael Key), Alpha Trion (Laurence Fishburne) a Sentinel Prime (Jon Hamm).

O režii filmu se postaral Josh Cooley, který natočil i úspěšnou pixarovku Toy Story 4: Příběh hraček (2019).

Na scénáři zas pracovali Andrew Barrer, Steve Desmond, Gabriel Ferrari a Michael Sherman.

V kinech od 10. 10. 2024.