Sin City je asi tou nejkultovnější komiksovou sérií vůbec. První díl z neonoirového světa Franka Millera (300, Batman: Rok jedna) vyšel v USA v roce 1991 a povedlo se mu po 37 letech prolomit cenzurní omezení Comics Code Authority. Navíc jsme se v roce 2005 dočkali stylizované filmové adaptace, která patří mezi ty nejlepší komiksové filmy vůbec. U nás v Česku bylo Sin City 1: Drsný sbohem první americkou mainstreamovou komiksovou knihou, která u nás vyšla. První vydání mělo na starosti nakladatelství CREW v roce 1999.

Po šesti letech převzalo štafetu Comics Centrum, které vydává tuto sedmidílnou sérii dodnes. První vydání prvního dílu vyšlo pod Comics Centrem v roce 2005. Od té doby jsme se dočkali ještě dalšího vydávání celé série, které začalo od roku 2014.

Teď však přichází oblíbený český vydavatel s naprosto novým vydáním a nejedná se pouze o grafickou přeměnu cover artu. Na konci července/júla vyšly první tři díly s podtituly Drsný sbohem; Ženská, pro kterou bych vraždil a Velká tučná zabijačka s novým překladem, nově přeloženými zvukovými efekty, v nových obálkách a s novou grafickou úpravou. Prostě se jedná o naprosto nový zážitek.

Nově vydané díly jsou k dostání na eshopu nakladatelství Comics Centrum. Do 16. srpna/augusta můžete každý díl koupit se 40% slevou za 239 Kč, což je velice slušná cena.

Pokud by vás zajímalo, kdy vyjdou poslední 4 díly, tak ty bychom měli očekávat v příštím roce. Letos se však ještě dočkáme pátého vydání komiksů 300 a Xerxes, které jsou taktéž vytvořeny legendárním Frankem Millerem.

Sin City 1, 2 a 3 však nejsou jedinými tituly, které vyšly na konci července/júla. Taktéž jsme od Comics Centra dostali třetí vydání svazku Hellboy 4: Pravá ruka zkázy od Mikea Mignoly (Abe Sapien, Ú.P.V.O.), který obsahuje povídky Lívance; Povaha bestie; Král Vold; Hlavy; Sbohem, pane Tode; Vârkolak; Pravá ruka zkázy a Skříňka plná zla. Hellboy 4 bude taktéž k dispozici ke koupi se 40% slevou do 16. srpna/augusta tohoto roku.