Na začátku minulého roku vyšlo najevo, že režisér a scenárista Alex Garland, kterému vděčíme za působivé a řádně znepokojivé kousky jako Ex Machina (2015) a Annihilation (2018), připravuje svůj nový snímek jménem Civil War. A na světě už mámo i první oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže.

Na plakátu se nachází pochodeň Sochy svobody, ze které si udělili odstřelovací hnízdo dva neznámí vojáci. Plakát taktéž uvádí, že snímku se dočkáme někdy během jara příštího roku. Garland pro film opět spojil síly se studiem A24, jehož katalog filmů se v budoucnu objeví na HBO Max. Studio taktéž uvedlo, že prvního traileru se dočkáme během příštího týdne. Už nějakou dobu také známe určité střípky informací o tom, co vlastně film nabídne. 

Jak už může být ze samotného názvu zřejmé, film bude pojednávat o jakési americké občanské válce, která se bude odehrávat v blízké budoucnosti. Podle serveru World of Reel bude snímek jak válečným filmem, tak i určitou road movie, která bude obsahovat satirické prvky. Další informace o ději nám pravděpodobně nabídne až první upoutávka.

Jednu z hlavních rolí by měla ve filmu ztvárnit Kirsten Dunst (Spider-Man), stále však není známo, koho přesně si zahraje. Dále se ještě k herečce připojí hvězdy jako Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoya Mizuno, Jonica T. Gibbs a Jess Matney.

Garland se postaral jak o režii, tak i scénář. Bude se jednat o jeho čtvrtý zrežírovaný film, třetím byl horůrek Men z minulého roku, v němž se v hlavní roli objevila Jessie Buckley.

Ještě před svým režijním debutem s Ex Machinou se ale filmař proslavil jako talentovaný scenárista, napsal totiž známé tituly jako 28 dní poté (2002), Sunshine (2007) a Dredd (2012). Jsme každopádně velice zvědaví, co po nás připravil tentokrát.