Studio A24 v posledních letech proslulo především díky svým nekonvenčním, podmanivým a občas i experimentálním a artovým titulům, které jsou povětšinou velice kvalitní. Za zmínku tak stojí celá filmografie Ariho Astera (Děsivé dědictví, Slunovrat), pak filmy jako Čarodějnice (2015), Climax (2018) a v neposlední řadě také snímek Všechno, všude, najednou (2022), který letos zabodoval na Oscarech.

Pokud i vy patříte mezi fanoušky filmů studia A24 a předplácíte si službu HBO Max (v USA už jen Max), máme pro vás skvělou zprávu. Společnost Warner Bros. Discovery uzavřela s představiteli A24 víceletou smlouvu o produkci, díky které by měl být katalog jejich filmů dostupný exkluzivně na zmíněné streamovací službě. Na HBO Max by se taky tím pádem měly někdy v budoucnu objevit jak staré A24 snímky, tak i ty nové, ovšem ty nejdříve čeká uvedení v kinech, až teprve po nějakém čase pak budou na službě dostupné. 

Dohoda o spolupráci A24 s Warnery vznikla po vypršení smlouvy ze začátku tohoto roku s Paramount Global’s Showtime, která byla původně uzavřena v roce 2019. Na službě by se tak od známého studia mělo objevit více než 100 filmů.

Pokud jste příliš filmů od A24 ještě neviděli, opravdu doporučujeme to napravit. A24 je mimo jiné známé tím, že podporuje filmaře se silnou uměleckou vizí. Často spolupracují s režiséry, kteří mají jedinečné a přesvědčivé styly vyprávění, což jim umožňuje vytvářet výrazné a nezapomenutelné tituly.

Studio se taktéž mnohdy nebojí riskovat s neobvyklými a myšlenkově podnětnými projekty. Tento riskantní přístup umožňuje filmařům prozkoumat inovativní koncepty a příběhy, které nemusí odpovídat tradičním hollywoodským formám. A častokrát výsledná podívaná opravdu stojí za to.

Co se novějších titulů od A24 týče, těšit se můžeme například na životopisné drama Priscilla, které bude vycházet z pamětí ženy Elvise Presleyho, dále na snímek The Iron Claw, jenž vypráví o nerozlučných bratřích Von Erichových, hvězdách profesionálního wrestlingu, a v neposlední řadě k nám dorazí také černá komedie Dream Scenario, kde se každému zdá o Nicolasi Cageovi.