Filmové DC univerzum se momentálně otřásá ve svých základech. Nedávno jsme se dočkali zprávy o tom, že Wonder Woman 3 nakonec vůbec nevznikne, stejně tak i informace, že Jason Momoa si už po druhém díle Aquamana slavného DC hrdinu možná nezahraje, protože místo něho by se mohl ujmout role drsňáckého antihrdiny Loba. A nedávno jsme se dočkali další novinky, která pravděpodobně nepotěší fanoušky hraných Batmanů od Tima Burtona.

V plánu byl totiž další hraný snímek o netopýřím ochránci Gothamu, ovšem ztvárnit ho měl jeho tehdejší představitel Michael Keaton. Snímek se měl nazývat Batman Beyond, přičemž se mělo jednat o filmovou adaptaci stejnojmenné komiksové série a animovaného seriálu. James Gunn a Peter Safran, kteří jsou nyní hlavami DC Films, se však rozhodli projekt zastavit. 

Smutnou ironií je, že scenáristkou filmu se měla stát Christina Hodson, která je taktéž zodpovědná za scénář k Batgirl. Tedy k onomu již dokončenému filmu, jehož premiéra však byla studiem Warner Bros. Discovery zrušena, tudíž ho už patrně nikdo z nás neuvidí. Scenáristka ale také zpracovala scénář k filmovému Flashovi, kterého se zaručeně dočkáme příští rok v létě.

Je vcelku logické, že na zrušeném Batmanovi pracovala Hodson také, protože Keatonův Batman má scény jak ve Flashovi, tak i v Batgirl. Fanoušci herce se ale patrně budou muset spokojit s tím, že Keatona v jeho slavné roli uvidí pouze ve filmu o bleskurychlém hrdinovi, ale kdo ví, co s sebou ještě přinese budoucnost. 

Podle insidera Jeffa Sneidera se zdá, že co se týče Batmana, tak Gunn a Safran se spoléhají především na verzi od Matta Reevese, kde Temného rytíře ztvárňuje Robert Pattinson. To je momentálně patrně jediný hraný Batman, kterému chtějí věnovat řádnou pozornost, stejně tak spoléhají také na úspěch druhého Jokera, který se přednedávnem začal natáčet.

Co se týče letošního Batmana od Matta Reevese, fanoušci se stále mohou těšit na pokračování, ale toho se dočkáme nejdříve někdy v roce 2025.