Ještě před kompletním pohlcením společností Disney plánovalo studio 20th Century Fox zcela samostatný X-Men spin-off o mutantovi jménem Gambit. Toho jsme v hrané podobě mohli už vidět ve snímku X-Men Origins: Wolverine, kde ho ztvárnil Taylor Kitsch. V původních komisech je Gambit vychytralým mizerou, jehož schopností je nabít daný předmět svou vlastní kinetickou energií. Mimo jiné je to také extrémně schopný bojovník s holí, jehož talent by mu mohl klidně závidět i takový Vilgefortz ze Zaklínače. V tehdy připravovaném samostatném snímku měl Gambita tentokrát ztvárnit herec Channing Tatum, který se na roli opravdu nesmírně těšil. Všechno ale šlo z kopce poté, co se studio 20th Century Fox v roce 2019 dostalo pod palec Disneymu. Studio Disney tak mělo s X-Meny zcela jiné plány, proto zrušilo nejen chystaný film o Gambitovi, ale i tři další neznámé projekty. 

Tatum byl původně s rolí spojován už v roce 2014. Tehdy se také předpokládalo, že by se jako Gambit mohl poprvé objevit už ve snímku X-Men: Apocalypse, ale k tomu očividně nakonec nedošlo. Když pak v roce 2016 vyšel Deadpool, který zaznamenal mimořádný úspěch, tvůrci se rozhodli přepsat scénář o Gambitovi do podoby romantické komedie pro dospělejší publikum, jež by však zůstala věrná charakteru komiksové postavy. Jak již ale bylo zmíněno, Disney nakonec celý projekt zcela zarazil. V rozhovoru pro Variety tak herec odhalil, že ho to dodnes strašně mrzí. Mimo jiné taktéž v rozhovoru řekl následující:

,,Jakmile šel Gambit do kytek, tak mě to vyloženě traumatizovalo. Od té doby jsem se už nemohl podívat na žádný film od Marvelu. Tu postavu jsem zbožňoval. Bylo to prostě tak smutné. Jelikož jsem už byl zcela připravený ho hrát, tak to bylo jako ztratit přítele.“

Důvod Tatumova zklamání je pochopitelný, protože na celém projektu pracoval nejenom jako herec, ale i jako producent. Na filmu tak usilovně pracoval spolu s producentem a scénáristou Reidem Carolinem. Není žádnou novinkou, že Disney se chystá X-Meny jednoho dne zapojit do rozsáhlé rodiny MCU, ovšem zatím není známo, zda do ní bude patřit i sám Gambit. A už vůbec ne, zda ho jednoho dne opravdu tvární Channing Tatum.