Střední škola, slunečná Kalifornie, hezké holky, upíři a démoni. Většina z nás si pod těmito slovy představí kultovní seriál Buffy, přemožitelka upírů, se kterým v roce 1997 přišel známý americký režisér a scénárista Joss Whedon (The Avengers). V hlavních rolích se v seriálu objevili například Sarah Michelle Gellar (To, co dýchám), Nicholas Brendon (Myšlenky zločince) a Alyson Hannigan (Jak jsem poznal vaši matku).

Přečtěte si také: Kultovní Buffy, přemožitelka upírů bude mordovat zlé síly ve stejnojmenném komiksu

I když seriál skončil v roce 2002 po odvysílání 143 epizod, jeho sláva se propisuje i skrze jiná média. Nejčastěji se Buffy objevuje ve formě různých komiksů, které po boku seriálu vycházely již od roku 1998 a vychází až do současnosti. Nejznámější soudobou sérií je bezpochyby Buffy the Vampire Slayer od Jordie Bellaire (Redlands). Ta čtenářům představuje klasický seriálový příběh známé hrdinky, ale odehrává se v naší současnosti, a ne na konci devadesátých let dvacátého století.

Pokud pravidelněji sledujete naše komiksové novinky, určitě si vzpomenete, že tato komiksová série od Jordie Bellaire vychází díky nakladatelství Comics Centrum i u nás s českým překladem. První svazek s podtitulem Střední je peklo vyšel v listopadu/novembri 2020 a u českých fanoušků sklidil velmi pozitivní reakce. Není tedy divu, že Comics Centrum bude ve vydávání pokračovat.

Druhý svazek s názvem Buffy, přemožitelka upírů 2: Kousnutí měla opět na starosti scénáristka Jordie Bellaire společně se španělským ilustrátorem Davidem Lopezem, jenž na pozici hlavního kreslíře vystřídal Dana Mora (Král, jenž byl a bude). Příběh se samozřejmě opět zaměří na Buffy Summers, na kterou čeká nejen složité rozhodnutí, ale i shledání s tajemným upírem.

Život středoškolačky je plný zásadních rozhodnutí - co si vzít na sebe, jak zapůsobit na své vrstevníky..., ale přemožitelka Buffy si kromě všeho tentokrát bude muset vybrat, zda zachrání svého přítele Alexe před nevratnou proměnou v upíra, anebo zda zabrání zlotřilé Drusile a jejímu komplici Spikovi v otevření Brány pekelné! A jak do toho všeho zapadá záhadný upír s andělským jménem?“

České vydání komiksu Buffy, přemožitelka upírů 2 by se na e-shopu nakladatelství Comics Centrum mělo objevit již koncem letošního května/máje. Kniha bude obsahovat 128 plnobarevných stran svázaných v pevné vazbě s přebalem.