Comics Centrum rozhodně ví, jak potěšit a překvapit své fanoušky. Na svém facebookovém profilu totiž zveřejnili tištěný ediční plán. To přece není nic neobvyklého, vždyť ediční plán už máme k dispozici elektronicky dlouhou dobu. Do nového plánu ale ještě přibylo pár nových a utajených titulů, které by fanoušci komiksu rozhodně neměli minout. A jeden z nich opravdu stojí za zmínku.

Tím není nic menšího než Buffy, přemožitelka upírů. Každý asi zná tento kultovní teen seriál z roku 1997, který se v Česku na televizi Nova poprvé vysílal v roce 1999. Je to vlastně guilty pleasure všech dospívajících z této doby. Všichni kluci z Buffy tehdy určitě slintali. Já tedy ne, mně v tu dobu byly 2 roky, takže já slintal maximálně do dudlíku, ale o pár let později jsem si seriál také oblíbil. Kdo by si nezamiloval blonďatou slečnu, která zabíjí démony a upíry? Ale teď zpět ke komiksu.

Scénář napsala Američanka Jordie Bellaire (Redlands), která se převážně živí jako koloristka. Kresbu připravil komiksový umělec Dan Mora (Klaus, Once & Future). A s tvorbou samozřejmě pomáhal i původní režisér filmu a televizního seriálu, Joss Whedon.

Určitě se zde najde někdo, kdo stále netuší, kdo a o čem je vlastně ta Buffy. Buffy Summersová je puberťačka, ne však ledajaká, protože je předurčena stát se další přemožitelkou zlých sil. To ona však nechce. Jediné, co si přeje, je najít si kamarády na nové škole, dostávat slušné známky a hlavně uniknout roli přemožitelky zlých sil. Se svými novými přáteli však stále čelí jednomu démonovi nebo upírovi za druhým. Většina problémů se stává na její škole, na Sunndaleské střední a ona začíná doslovně chápat klasické studentské rčení: střední škola je peklo.

Na Buffy, přemožitelku upírů 1 si budeme muset ještě chvilku počkat. Comics Centrum naplánovalo datum vydání na listopad/november tohoto roku. Pokud bude někdo z vás objednávat něco z eshopu Comics Centra, může očekávat tištěný ediční plán i s ukázkou z Buffy. Věříme, že nám ale distributor těsně před vydáním nějaké ukáže. Naposled bychom zmínili, že komiks vyjde ve tvrdých knižních deskách a bude obsahovat 128 barevných stran.