V roce 2018 se nám známý herec Bradley Cooper rozhodl nadělit svůj režijní debut jménem Zrodila se hvězda, který následně získal až osm oscarových nominací. A jak se zdá, sympatickému herci se natáčení vlastních filmů zalíbilo, protože již brzy se dočkáme jeho zbrusu nového díla, které ponese název Maestro. Vyprávět bude o životě slavného dirigenta, skladatele a humanisty Leonarda Bernsteina, kterého ztvární sám Cooper. Jeho podobu si můžete prohlédnout na fotkách níže. A musíme uznat, že herce tam téměř opravdu nelze poznat. Snímek se ale také z velké části zaměří na Bernsteinův láskyplný vztah s jeho ženou Feliciou Montealegre, kterou si zahraje na Oscara nominovaná herečka Carey Mulligan. Fotky nabízejí pohled na zamilovaný pár v různých fázích jejich života.

Původně měl životopisný film o skladateli z Broadwaye režírovat legendnární Steven Spielberg, přičemž Cooper v něm měl hrát hlavní roli. Nicméně po úspěchu hercova výše zmíněného režijního debutu, díky kterému dostal větší chuť pracovat také za kamerou, oslovil Cooper Spielberga a zeptal se ho:

„Vždy jsem měl pocit, že bych mohl hrát dirigenta, ale nemohl bych si udělat menší rešerši a zjistit, zda bych to nemohl také sám napsat a zrežírovat? Dovolil byste mi to?“

Bernstein byl absolventem Harvardu, hudebním ředitelem Newyorské filharmonie a prvním dirigentem amerického původu, který vedl velký orchestr. Stal se prvním hudebním dirigentem, který sdílel symfonii s televizním publikem, když v roce 1949 dirigoval Bostonský symfonický orchestr v Carnegie Hall. Bernstein také například protestoval proti válce ve Vietnamu, podporoval občanská práva a sháněl peníze na pomoc HIV pozitivním pacientům. Bernstein je například zodpovědný za hudbu k legendárnímu muzikálu West Side Story, jehož novodobou filmovou verzi natočil minulý rok Steven Spielberg.

Bradley Cooper se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém také pracoval Josh Singer, jenž se podílel na tvorbě filmů jako Spotlight, Akta Pentagon: Skrytá válka a První člověk.

Snímku bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.