Snad ještě během letošního roku se do našich luhů a hájů dostane chystané drama jménem Lee, ve kterém si Kate Winslet (Avatar: The Way of Water) zahraje slavnou Lee Miller. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se tak zaměří na slavnou americkou fotografku, která ve 20. letech začínala jako modelka pro magazín Vogue. Následně po začátku druhé světové války začala působit jako uznávaná válečná korespondentka, velice ikonickou se třeba stala její fotografie, kterou pořídila v Hitlerově vaně. Chystaný snímek, který Kate Winslet z části financovala z vlastní kapsy, by se měl zaměřit na její život během války a dokumentování válečných zločinů. Taktéž bychom se měli dočkat jejího honu za pravdou, za což zaplatila obrovskou osobní cenu a přinutilo ji to čelit traumatickému a hluboko pohřbenému tajemství z dětství.

Sama Winslet byla také jednou z producentek, která pro snímek hledala ideální scenáristy a herce, výroba filmu však nebyla jednoduchá, protože údajně musela kvůli tomu čelit různým šovinistickým a posměšným reakcím. Snímek bude každopádně vycházet z knihy The Lives of Lee Miller z roku 1985, kterou napsal fotografčin syn Antony Penrose.

O režii se postarala kameramanka Ellen Kuras (Věčný svit neposkvrněné mysli), pro kterou bude snímek celovečerním režijním debutem. Na scénáři pracovali Liz Hannah, John Collee a Marion Hume.

Dále se ve snímku objeví herci jako Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O'Connor, Andy Samberg, Noémie Merlant, James Murray, Samuel Barnett, Enrique Arce, Zita Hanrot a Arinzé Kene.

Ve Spojených státech bude film premiérovat 27. 9. 2024, zatím ale není známo, zda se dostane také k nám.