Nejslavnější filmovou sérií o boxu asi už navěky zůstane legendární Rocky, ovšem zdá se, že na jeho odkaz bude i nadále navazovat spin-off série Creed, jež odstartovala v roce 2015. Jak znalci vědí, v prvním díle se Rocky (Sylvester Stallone) ujme výcviku Adonise Johnsona (Michael B. Jordan), syna Rockyho tehdejšího boxerského rivala Apolla Creeda. Ve druhém díle z roku 2018 se navíc musel Adonis postavit proti synovi Ivana Draga (Dolph Lundgren), ruského boxera, který byl v podstatě zodpovědný za smrt jeho otce.

A teprve před pár týdny premiéroval v kinech díl třetí, v němž se Adonis musel postavit svému dávnému příteli z dětství (Jonathan Majors). Trojka byla zároveň režijním debutem Michaela B. Jordana, tudíž mnozí byli zvědaví na to, nakolik dobře si hercova prvotina povede.

Jordan ale může jednoznačně začít otevírat šampaňské, protože Creed 3 zaznamenal vyloženě až nečekaně velký úspěch. Snímek má momentálně celosvětově na kontě přes 179 milionů dolarů. A vzhledem k tomu, že se mu tolik prašulí podařilo posbírat za pouhé dva týdny, tak to z něho už teď dělá jeden z nejúspěšnějších boxerských filmů všech dob. 

Proto Amazon, který před nějakým časem koupil společnost MGM, jež je zodpovědné jak za Rockyho, tak i Creed, chce na tamto úspěchu budovat dál. Amazon tak chystá nejenom další pokračování s Jordanem, ale také různé filmové a seriálové spin-offy, které by ono boxerské univerzum dále rozšiřovaly. Jeden z nich by se měl například zaměřit na Creedovu dceru Amaru, přičemž další by zas mohl mít anime podobu. Sám Michaela B. Jordan by ale měl ve výrobě spin-offů mít také velké slovo, tudíž je rozhodně možné, že se v budoucnu na režisérskou stoličku vrátí.

Stále by se taktéž mělo počítat se spin-offem, o kterém jsme se dozvěděli v létě minulého roku. Ten by měl nést název Drago, přičemž jak už může být podle názvu patrné, zaměřit by se měl na rodinu ruských boxerů, ze které pochází výše zmíněný Ivan Drago. Podrobné informace o ději ale zatím stále ještě neznáme. Ať už to ale bude jakkoliv, je zřejmé, že série Creed ani zdaleka nekončí. A Amazon s ní má ještě velké plány. 

Ale otázkou je, zda do nich bude patřit také sám Sylvester Stallone. I přestože má legendární herec na svědomí scénář a režii několika dílů Rockyho, práva na celou značku nevlastní. Herec chtěl také údajně natočit více dílů, ale producenti Irvin Winkler a jeho syn David Winkler mu to nedovolili. Je to také jeden z hlavních důvodů, proč se naštvaný Stallone, který si o zmíněných producentech nemyslí nic dobrého, v Creedovi 3 neobjevil.

Pokud by se však přistoupilo na jeho nápady a požadavky, pro postavu Rockyho by se v sérii snad ještě našlo místo. Zatím se ale zdá, že Amazon se spokojí pouze s Michaelem B. Jordanem. Ještě ale uvidíme, co přinesou budoucí měsíce.